Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Ιδιαίτερη τελετή προς τιμή του προέδρου κ. Διονύση Πασχάλη από την πυροσβεστική υπηρεσία



Οι άνθρωποι που σώζουν ζωές και προστατεύουν το φυσικό πλούτο της χώρας   βραβεύουν  τον αρωγό τους για την ανιδιoτελή στήριξη του


ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ κ. ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΣΧΑΛΗ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤOΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΔΙΟΝΥΣΗ Α. ΠΑΣΧΑΛΗ»: Η ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ.

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ: ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΘΕΡΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ κ. ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΣΧΑΛΗ ΤΗΝ ΑΚΡΑ ΕΥΑΡΕΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ.

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΕΩΝ Δ/ΝΣΗΣ ΔΑΣΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ κ. ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΣΧΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ.

Σε μία ιδιαίτερη τελετή στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου, σύσσωμη η Διοίκηση και το προσωπικό, παρουσία του Διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Εμμανουήλ Τσολάκη, του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης κ. Ευάγγελου Φαλάρα, του Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτοχώρου κ. Αναστάσιου Καρατζά, του εκπροσώπου του Γεν. Δ/ντή Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης & του Δ/ντή Δασών Πιερίας, Δρ. Πέτρου Παπαπέτρου, ευχαρίστησαν θερμά τον Πρόεδρο του ομώνυμου Κοινωφελούς Ιδρύματος κ. Διονύση Πασχάλη για την ανιδιοτελή προσφορά του στο Πυροσβεστικό Σώμα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Αρχιμανδρίτης Πατήρ Οικονομίκος της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος για την ευλογία της τελετής, καθώς και ο πρώην Δήμαρχος Λιτοχώρου κ. Γ. Παπαθανασίου, επί της δημαρχίας του οποίου, ξεκίνησε η πρωτοβουλία της μετεγκατάστασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτοχώρου στο νέο κτίριο.

Ξεκινώντας, στην προσφώνηση του ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτοχώρου κ. Αν. Καρατζάς, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε σύντομα στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και απευθυνόμενος στον κ. Δ. Πασχάλη είπε χαρακτηριστικά: «Η σημερινή τελετή είναι αποτέλεσμα της αμέριστης συμπαράστασής σας στην Υπηρεσία μας αλλά και στο Πυροσβεστικό Σώμα. Με χαρά και ευχαρίστηση αποδεχόμαστε την ευεργετική απόφαση του κ. Διονύση Πασχάλη να δωρίσει στο προσωπικό της υπηρεσίας 40 τεμάχια αντιπυρικών κουκούλων πυρκαγιάς, αμερικανικής και ευρωπαϊκής προέλευσης, τύπου majestic,πιστοποιημένες με σύγχρονες προδιαγραφές, που εξασφαλίζουν τη βέλτιστη ατομική προστασία των πυροσβεστών μέσα σε περιβάλλον πυρκαγιάς, σε φλόγες και υψηλή θερμική ακτινοβολία. Η φυσική ηγεσία του πυροσβεστικού σώματος, η διοίκηση και το προσωπικό σας εκφράζουμε κ. Πρόεδρε ολόθερμα την άκρα ευαρέσκεια και την ευγνωμοσύνη μας για την ανιδιοτελή δωρεά σας. Σας βεβαιώνουμε, όπως όλους σας, ότι μας ωθείτε να προσφέρουμε αδιάλειπτα, απερίσπαστοι και στο μέγιστο βαθμό την αποστολή μας στην ελληνική κοινωνία και την πατρίδα μας, με το καθημερινό μας έργο και ευχόμαστε στο διηνεκές να έχετε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, υγεία και μακροημέρευση».

Στη συνέχεια ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Εμμανουήλ Τσολάκης καλωσόρισε με ιδιαίτερη τιμή και χαρά τον Πρόεδρο κ. Δ. Πασχάλη στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτοχώρου και τον ευχαρίστησε για τη δωρεά εκ μέρους του, ατομικού πυροσβεστικού εξοπλισμού για την προστασία των συναδέλφων. Ακολούθως προέβη στην τιμητική βράβευση του Προέδρου κ. Δ. Πασχάλη, ευχαριστώντας τον για άλλη μία φορά, τονίζοντας ότι: :|«Οι πράξεις αυτές αποτελούν για εμάς ηθική αναγνώριση και μας δίνουν κουράγιο και δύναμη ώστε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και του φυσικού πλούτου της χώρας μας.».

Ο Πρόεδρος κ. Δ. Πασχάλης είπε χαρακτηριστικά: «Κατανοώντας τον διαρκή κίνδυνο στον οποίο εκτίθενται τα μέλη των πληρωμάτων της Πυροσβεστικής και σεβόμενοι το αίσθημα αυτοθυσίας με το οποίο εκτελείτε αποτελεσματικά το έργο σας, αποφασίσαμε να προβούμε στην παρούσα αρωγή. Στόχος μας είναι η ασφαλής εκπόνηση των καθηκόντων σας και η αφύπνιση συνειδήσεων και ηθικών αξίων για την αναγνώριση της προσφοράς σας.».

Ο Προϊστάμενος του τμήματος Δασικών Χαρτογραφήσεων της Δ/νσης Δασών Πιερίας κ. Π. Παπαπέτρου, ως εκπρόσωπος του Γεν. Δ/ντή Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης καθώς και του Δ/ντή Δασών Πιερίας, αφού αναφέρθηκε στην πολύ καλή και αγαστή συνεργασία της Δασικής και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στα θέματα των δασικών πυρκαγιών, χαιρέτισε τη σημαντική και αξιέπαινη πρωτοβουλία του Προέδρου του Κοινωφελούς Ιδρύματος «ΔΙΟΝΥΣΗ Α. ΠΑΣΧΑΛΗ» για την υποστήριξη του έργου των υπηρεσιών μέσω των χορηγιών του, εξήρε το έργο του Ιδρύματος και τόνισε ότι ευελπιστεί και στην μελλοντική συνεργασία της Δασικής Υπηρεσίας με το Ίδρυμα για την χαρτογράφηση και  την προστασία των οικοσυστημάτων και της βιοποικιλότητας της περιοχής μας». 

Μετά το πέρας της τελετής και της δεξίωσης που παρατέθηκε, ο Πρόεδρος κ. Δ. Πασχάλης συνοδευόμενος από όλους τους παριστάμενους, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτοχώρου και ενημερώθηκε για το έργο της υπηρεσίας και τις ανάγκες του κτιρίου και των πυροσβεστών, δηλώνοντας ότι η ανιδιοτελή προσφορά προς το συνάνθρωπο πρέπει να γίνει τρόπος ζωής όλων μας για μία κοινωνία αξιών.