Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Κονταριώτισσα: Κάδοι καθαριότητας..... που άλλαξαν πορεία

Στο δημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου εξέθεσα την τραγική εικόνα της καθαριότητας και του φωτισμού στην Κονταριώτισσα

Υπογράμμισα ότι ποτέ δεν μαζεύονται τα σκουπίδια από ολόκληρο το χωριό κι ότι πάντοτε αφήνονται δρόμοι για περισσότερο από δύο συνεχόμενες φορές με τις γνωστές συνέπειες. Σ΄αυτό ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Χαρέλας απάντησε τη μπανάλ πλέον δικαιολογία «άγνοια των δρόμων από τον καινούργιο οδηγό του απορριμματοφόρου» και τη «μηχανική βλάβη». Συνεχίζοντας το λογύδριο του, μου παρατήρησε πως πρέπει να ελέγχω και να αναφέρω τους ξεχασμένους κάδους. Αν έμπαινε όμως στον κόπο ο ίδιος να ενημερωθεί θα γνώριζε πόσες φορές επικοινώνησα με το γραφείο καθαριότητας, μιας και ο ίδιος δεν απαντούσε στο τηλέφωνο, για να αναφέρω παραλείψεις! Κι επιτέλους δεν μπορεί ο εκάστοτε πρόεδρος να γίνεται τροχονόμος κύριε αντιδήμαρχε! Δική σας η ευθύνη των υφισταμένων σας! 


Όσο για την αντικατάσταση των κατεστραμμένων κάδων που τελευταία ο ίδιος επιχειρεί σε συγχωριανούς μας παρακάμπτοντας φυσικά το τοπικό συμβούλιο και τη λίστα αναμονής, απάντησε πως δικαιώθηκαν αυτοί που έκαναν αίτηση!!! (Θα εννοούσε μάλλον τηλεφωνική προσωπική επικοινωνία διότι η τροχιά του επερχόμενου Μαΐου έχει αρχίσει). Έπεσε δυστυχώς σε αντίφαση διότι στο Δημοτικό Συμβούλιο του Αυγούστου που πραγματοποιήθηκε στο πρώην δημαρχείο στην Κονταριώτισσα ανήγγειλε πως υπάρχουν ήδη 10 κάδοι στο υπόγειο του κτηρίου, τους οποίους υποτίθεται πως θα παραλάμβανα όπως και οι άλλοι πρόεδροι. Ενώ στο Δημοτικό Συμβούλιο του Οκτωβρίου δηλώνει ξαφνικά πως δεν μου δόθηκαν κάδοι διότι δεν υπάρχει αίτηση. 


Εμπαιζόμαστε δηλαδή για ακόμη μια φορά ως Κουντουριανοί…….

Μετέφερα επίσης την εύλογη απορία όλων των κατοίκων «γιατί να πληρώνουμε δημοτικά τέλη αφού δεν έχουμε καθαριότητα και φωτισμό». Το μόνο που απάντησε ο δήμαρχος είναι πως δεν διαθέτει ο δήμος καλαθοφόρο όχημα αλλά ούτε και χρήματα να νοικιάσει. Άρα θα πρέπει να περιμένουμε……στο σκοτάδι!




Νάτσιου Παρασκευή
Πρόεδρος τ.κ. Κονταριώτισσας


Ακολουθούν αποσπάσματα από τα εν λόγω Δημοτικά Συμβούλια
Δημοτικό συμβούλιο Αυγούστου