Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με την «Αντικαπνιστική Κίνηση Κατερίνης για την Προστασία από το Παθητικό Κάπνισμα»


Η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ήταν το θέμα της συνάντησης της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφίας Μαυρίδου, με τη νεοσύστατη «Αντικαπνιστική Κίνηση Κατερίνης για την Προστασία από το Παθητικό Κάπνισμα», τη...
Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019, στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Στη συνάντηση παρέστη και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Μυροφόρα Τσαρούχα.
  
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κατέστησε σαφές, ότι ο νόμος ισχύει και εφαρμόζεται και αναφέρθηκε στους ελέγχους που διενεργούνται και που θα συνεχιστούν στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της υπηρεσίας, από αρμόδιους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Παράλληλα, η κ. Σοφία Μαυρίδου, υπογράμμισε ότι έχει διαπιστώσει τον τελευταίο χρόνο σημαντική μείωση του αριθμού των καπνιστών.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, επεσήμανε τις ενημερωτικές δράσεις κλιμακίων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, σε σχολεία της  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που περιλαμβάνονται στο σχεδιασμό για την «πρόληψη και την προαγωγή της υγείας», με σκοπό την ενημέρωση του μαθητικού πληθυσμού για τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία των πολιτών και τη διαμόρφωση κουλτούρας κατά του καπνίσματος.

«Η  Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, συνεπής στο ρόλο της στο πεδίο της προάσπισης και βελτίωσης της δημόσιας υγείας και  ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, θα εντείνει τους ελέγχους, εξαλείφοντας το φαινόμενο της εξάρτησης από το κάπνισμα, ευαισθητοποιώντας τους πολίτες σχετικά με την υιοθέτηση ενός  υγιεινού τρόπου ζωής και προσφέροντάς τους το υψηλότερο δυνατό επίπεδο υγείας», είπε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.

Η αντιπροσωπεία της «Αντικαπνιστικής Κίνησης Κατερίνης για την Προστασία από το Παθητικό Κάπνισμα» , ευχαρίστησε την κ. Σοφία Μαυρίδου για τη συνάντηση και ζήτησε εντατικοποίηση των σχετικών ελέγχων καθώς και την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στις δράσεις της για την τήρηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.