Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Ομοιοπαθητική και Νοσήματα Παιδικής Ηλικίας

Την ομιλία θα παρουσιάσει η Πράτσιου  Παρασκευή, Παιδίατρος Νεογνολόγος, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, Ομοιοπαθητικός παίδων ενηλίκων, πτυχιούχος Διεθνούς Ακαδημίας Ομοιοπαθητικής και θα... 
γίνει στο συνεδριακό κέντρο της Κατερίνης “Εκάβη” στον 1ο όροφο στις 18:30 μ.μ.

Ομοιοπαθητική και Νοσήματα Παιδικής Ηλικίας

Η Ομοιοπαθητική ανήκει στην Ολιστική Ιατρική (επιστήμη που ασχολείται με το "όλον" του οργανισμού), δηλαδή με τα τρία αναπόσπαστα στοιχεία του, το σώμα, την ψυχή και το πνεύμα. Οι παθήσεις εκδηλώνονται όταν η εσωτερική ισορροπία του έχει διαταραχθεί. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα παρασκευάζονται από ουσίες φυτικής, ορυκτής ή ζωικής προέλευσης που έχουν υποστεί τέτοια αραίωση ως το τελικό παρασκεύασμα, ώστε να είναι ακίνδυνα για χορήγηση σε βρέφη, νεογνά, εγκύους, θηλάζουσες, εξασθενημένους ασθενείς κ.λ.π. Μέσω της Ομοιοπαθητικής θεραπείας ενισχύεται ενεργειακά η αυτοθεραπευτική ικανότητα του οργανισμού.

Σε αυτό το πλαίσιο τα παιδιά ως παρθένοι οργανισμοί μπορούν να απαλλαγούν πιο άμεσα από οξέα αλλά και από χρόνια νοσήματα. Η αγωγή για κάθε μικρό ασθενή είναι εξατομικευμένη και μπορεί να διακριθεί σε δύο περιπτώσεις. Την ιδιοσυγκρασιακή, όπου στοχεύουμε στην αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων (π.χ. άσθμα) και τη θεραπεία για οξέα περιστατικά, όπου αντιμετωπίζουμε νοσήματα που χρήζουν πιο άμεσης λύσης (π.χ. ωτίτιδα). Η Ομοιοπαθητική Ιατρική αποτελεί εναλλακτική θεραπεία που εξασκείται εδώ και αιώνες από εξειδικευμένους πιστοποιημένους Ιατρούς. Η χρήση ομοιοπαθητικών φαρμάκων χωρίς ενημέρωση του θεράποντος πρέπει να αποφεύγεται. 


Πράτσιου  Παρασκευή, Παιδίατρος Νεογνολόγος, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, Ομοιοπαθητικός