Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Με εννέα μετάλλια στις αποσκευές της επέστρεψε η αποστολή της πόλης μας από την Παγκόσμια Μαθητιάδα της Αυστρίας «UNITED WORLD GAMES»

Θερμή υποδοχή στα «ΧΡΥΣΑ ΠΑΙΔΙΑ» της Κατερίνης
Με χρυσές διακρίσεις στις αποσκευές της επέστρεψε από το Klagenfurt της Αυστρίας, η αποστολή των νέων αθλητών – αθλητριών του Δήμου Κατερίνης, που και φέτος εκπροσώπησε επάξια τα ελληνικά χρώματα, στη ...
μεγάλη αθλητική γιορτή της Παγκόσμιας Αθλητικής Συνάντησης Νέων (Μαθητιάδα), στην οποία συμμετείχαν 12.000 αθλητές – αθλήτριες από 47 χώρες και ειδικότερα από τις Ηπείρους: Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική, σε 12 διαφορετικά αθλήματα (ποδόσφαιρο, τένις, στίβος, μπάσκετ, χάντμπωλ, βόλεϊ κ.α).

Με χαμόγελα, με συνθήματα για την Ελλάδα και την Κατερίνη, τα 131 μέλη της αποστολής, που κατέκτησαν συνολικά 9 μετάλλια βρέθηκαν χθες το απόγευμα στο χώρο της αίθουσας συνεδριάσεων, στο Δημαρχείο Κατερίνης, όπου διοργανώθηκε μία λιτή και όμορφη εκδήλωση, στην οποία παρέστη και η αποστολή ομάδας νεαρών (U9) ποδοσφαιριστών της πόλης μας, που λίγες ημέρες νωρίτερα διακρίθηκε στο φημισμένο διεθνές ποδοσφαιρικό τουρνουά του Μάινταλ Γερμανίας, «Turnier Frankfurt». 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Τις αποστολές υποδέχτηκε ο πρώην Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης,  ο οποίος κατά την έναρξη της εκδήλωσης τόνισε μεταξύ άλλων: «Χαίρομαι που σας βλέπω χαρούμενες και χαρούμενους. Αυτό σημαίνει ότι περάσατε καλά στην σπουδαία αυτή αθλητική γιορτή. Σας ευχαριστώ που δώσατε όλη τη δύναμή σας να εκπροσωπήσετε την Κατερίνη σε αυτούς τους αγώνες, στους οποίους συναντήσατε και πολλές χιλιάδες άλλα παιδιά. Είναι μια γιορτή  της νεολαίας. Σε αυτή τη γιορτή  πάντα συμμετείχαμε και θα επιμείνουμε και σε αυτό το συμβούλιο, ώστε να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε δυναμικά. Θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές, τους γονείς που συνόδευσαν αλλά και τους εθελοντές που ήταν εκεί, ώστε να σας παρέχουν την ασφάλεια. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχατε, σε όσους πρωτεύσατε και πήρατε 1ο, 2ο και 3ο μετάλλιο. Και τελικά εκτός από το στίβο όπου δώσαμε μαθήματα το πόσο καλά προπονούμαστε στην Κατερίνη και στο ποδόσφαιρο ήμασταν πραγματικά πολύ καλοί. Αν λάβω υπόψη και αυτούς τους φοβερούς μικρούς (U9) οι οποίοι απέκλεισαν μέχρι και την Ντόρτμουντ και επίσης ότι πήραμε στο U15 το χρυσό και στο U18 το αργυρό μετάλλιο, καταλαβαίνουμε ότι είναι και «ποδοσφαιρομάνα» η Κατερίνη. Έχει πολύ καλούς αθλητές σε όλα τα αθλήματα. Εύχομαι να είστε πάντα χαρούμενες και χαρούμενοι, να περάσατε ένα πολύ όμορφο καλοκαίρι και να θυμάστε αυτή την εκδρομή για πάντα»

ΨΗΛΑ Η ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ 

Στην υποδοχή παρέστησαν μεταξύ άλλων: η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης Καλλιόπη Τζουμέρκα – Μπατάλα, η οποία ευχαρίστησε έναν προς όλα τα μέλη της αποστολής, ενώ όπως σημείωσε: «Η αποστολή της πόλης μας συμμετείχε με επιτυχία σε μία σπουδαία διοργάνωση που θέτει στο επίκεντρο υψηλά ιδανικά όπως το ευ αγωνίζεσθαι και προωθεί σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών. Συνεχίστε να αγωνίζεστε δυνατά σε ό,τι κάνετε. Μας κάνατε υπερήφανους και σας ευχαριστούμε», ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Θεόδωρος Παυλίδης, ο οποίος ευχαρίστησε τον πρώην Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη «που από την πρώτη στιγμή πριν τρία χρόνια αγκάλιασε αυτή την πρωτοβουλία συμμετοχής στην αθλητική αυτή γιορτή, μία συμμετοχή που αξίζει να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια», ενώ συνεχάρη το σύνολο της ομάδας, τους προπονητές, τους συνοδούς, τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού (παράρτημα Κατερίνης του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών) Δημήτρη Κατιρτζή και Ανδριάνα Ιωαννίδου αντίστοιχα, τον Ελευθέριο Φωτιάδη (προπονητή ποδοσφαίρου), που συμμετείχε ενεργά στον συντονισμό και στην οργάνωση της αποστολής, τον εκπρόσωπο τύπου και πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Χρυσόστομο Κυραϊλίδη, ο οποίος μαζί με την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον πρόεδρο του ΟΠΠΑΠ συνόδευε την αποστολή. Επίσης τους Δημάρχους Moosburg και Klagenfurt της Αυστρίας για την εγκάρδια υποδοχή και φιλοξενία.  Τέλος, όπως είπε: «Τα παιδιά της Κατερίνης σήκωσαν ψηλά τη γαλανόλευκη και τους ευχαριστούμε θερμά για αυτό».

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ

Υπενθυμίζεται, ότι στην παγκόσμια αθλητική συνάντηση νέων, μία ετήσια αθλητική γιορτή, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO και της Αυστριακής κυβέρνησης, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η ομάδα ποδοσφαίρου αγοριών U15  και το αργυρό η ομάδα ποδοσφαίρου U18

Αναλυτικά οι διακρίσεις (7 μετάλλια), των αθλητών μας στα αγωνίσματα του στίβου διαμορφώνονται ως εξής:

Χρυσή Καλαντζή: 1η (Άλμα εις μήκος U16 κοριτσιών)
Δημήτρης Σκρέτας: 3ος (Σφαιροβολία U18 αγοριών)
Ελευθερία Δροσούνη: 3η (60μ. με εμπόδια U14 κοριτσιών)
Δημήτρης Ζήσης: 1ος (800μ. U18)
Αφροδίτη Καραλή: 2η (800 μ. U18 κοριτσιών)
Δήμητρα Κουρέτση: 1η (3000 μ. U16 κοριτσιών)
Αφροδίτη Καραλή: 1η (3000 μ. U18 κοριτσιών).