Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Ειλικρινής κι ανοικτός κώδικας εποικοδομητικής συνεργασίας με τους αδελφοποιημένους Δήμους Moosburg Αυστρίας και Maintal Γερμανίας

Κώστας Κουκοδήμος: Η ουσία του θεσμού της αδελφοποίησης των πόλεων βρίσκεται στη δημιουργία μιας στενής και βιώσιμης σχέσης συνεργασίας


Η ενίσχυση των πολύχρονων δεσμών ειλικρινούς φιλίας και εποικοδομητικής συνεργασίας των αδελφοποιημένων Δήμων Κατερίνης, Maintal Γερμανίας & Moosburg Αυστρίας τέθηκαν σήμερα το πρωί στο επίκεντρο της επίσημης υποδοχής των αποστολών των δύο Δήμων, από τον Δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο. Ειδικότερα, η επίσκεψη των αποστολών πραγματοποιήθηκε εν όψει των εκδηλώσεων εορτασμού απελευθέρωσης της Κατερίνης, σήμερα το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Όπως σημείωσε ο κος Κουκοδήμος απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των αποστολών: «Συνιστά μεγάλη τιμή για τον Δήμο μας η επίσκεψή σας στην Κατερίνη και η συμμετοχή στις επετειακές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης μας. Η ουσία του θεσμού της αδελφοποίησης των πόλεων βρίσκεται στη δημιουργία μιας στενής και βιώσιμης σχέσης συνεργασίας την οποία θα ενισχύσουμε περαιτέρω».

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΛΗΣ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο αντιδήμαρχος της υπηρεσίας Τουρισμού & Δόμησης Γιώργος Νταντάμης, ο οποίος τόνισε  χαρακτηριστικά: «Εκφράζω τη βεβαιότητα ότι οι σχέσεις των πόλεων μας θα συνεχιστούν και θα αναβαθμισθούν ουσιαστικά τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να δώσουμε το καλό παράδειγμα των αδελφοποιήσεων στην Ενωμένη Ευρώπη του αύριο».

Ο επικεφαλής της αποστολής της Αυστριακής πόλης Δήμαρχος Herbert Gaggl, αφού ευχήθηκε καλή θητεία στο Δήμαρχο και στη νέα διοίκηση του Δήμου γενικότερα τόνισε μεταξύ άλλων:«Διαχρονικά, οι άνθρωποι δύο πόλεων συναντήθηκαν, συνεργάστηκαν με εποικοδομητικό τρόπο για μια σειρά σημαντικών ζητημάτων, που είμαι βέβαιος  ότι τα επόμενα χρόνια θα αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο. Σας ευχαριστούμε που οι άνθρωποι της πόλης της Κατερίνης μίλησαν  και ζέσταναν τις καρδιές μας. Είμαι βέβαιος ότι θα γιορτάσουμε και στο μέλλον πολλά χρόνια ουσιαστικής επικοινωνίας και έργου σε πολλά επίπεδα ανάμεσά μας».

Στην συνέχεια η αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Maintal Jennifer Gutberlet συνεχάρη για την εκλογή του στο Δήμο Κατερίνης τον κο Κουκοδήμο, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η αδελφοποίηση θα ενισχυθεί τα επόμενα χρόνια, καθώς αυτό συνιστά αμοιβαία βούληση και προσκάλεσε τον Δήμαρχο και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, να επισκεφτούν το Maintal.

Εξάλλου, αναφορές από όλους τους ομιλητές έγιναν και στις προγενέστερες διοικήσεις του Δήμου, που προώθησαν την συνεργασία ανάμεσα στους εν λόγω  Δήμους.

ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΕΣΤΗΣΑΝ

Στην επίσκεψη παρέστησαν επίση
ς, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Moosburg Norbert Pichler, o δημοτικός σύμβουλος Maintal Peter Gutberlet, τα μέλη της επιτροπής αδελφοποιήσεων του Maintal Frank Robanus, Thea Markoulidou αντίστοιχα. Επίσης, οι αντιδήμαρχοι Κατερίνης Γεώργιος Κυριακίδης, Δημήτρης Μορφακίδης, Ιωάννης Συμεωνίδης, Γεώργιος Τσιαλός, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αθανάσιος Γκούνας, Νίκος Κατανάς, Αθανάσιος Μπαρμπαγεωργόπουλος, Κώστας Φιλοκώστας, υπηρεσιακοί παράγοντες κ.α.

Στον επίλογο της συνάντησης έγινε ανταλλαγή δώρων και αναμνηστικών ανάμεσα στους εκπροσώπους των δύο Δήμων, ενώ τιμήθηκε και ο πρώην Δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Παυλίδης από τον Δήμαρχο Moosburg Herbert Gaggl, για την 20χρονη συμβολή του στην θετική εξέλιξη της αδελφοποίησης της Κατερίνης με την πόλη της Αυστρίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, στη διάρκεια της παραμονής στην  πόλη μας, οι αντιπροσωπείες των Δήμων Moosburg και Maintal έχουν προγραμματίσει σειρά επαφών με τη δημοτική αρχή της Κατερίνης, με υπηρεσιακούς παράγοντες και με άλλους τοπικούς φορείς.