Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Θριαμβευτική νίκη για τον δια, 3-1 τον Θησέα Αγρίας

Την μεγαλύτερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα πανηγυρίζει από το απόγευμα του Σαββάτου ο Δίας Δίου, ο οποίος στην κορυφαία του εμφάνιση στη σεζόν, υπέταξε τον...
Θησέα Αγρίας με 3-1 στο γήπεδο του Δίον στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Ο Δίας στο ντεμπούτο του Παναγιώτη Παρασίδη στον πάγκο της ομάδας, παρουσίασε μία σχεδόν άριστη εικόνα, με αποφασιστικότητα και αγωνιστική πειθαρχία, αποδίδοντας στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς πολύ καλό ποδόσφαιρο απέναντι σε έναν άκρως αξιόλογο αντίπαλο που βρίσκονταν μέχρι σήμερα στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Με αυτό το τρίποντο, η ομάδα μας πέτυχε την τρίτη της νίκη στο πρωτάθλημα, έφτασε τους 10 βαθμούς και πήρε πολύ μεγάλη βαθμολογική αλλά και ψυχολογική «ανάσα» ενόψει της απαιτητικής συνέχειας.

Το πρώτο γκολ για τον Δία, σημειώθηκε στο 21ο λεπτό όταν ύστερα από εξαιρετική μεταβίβαση του Μανίκα, ο Ανέστης Παναγιωτίδης με ιδανικό πάρσιμο της μπάλας και εκπληκτικό τελείωμα με το δεξί εξωτερικό νίκησε τον Ντ. Φαν Ντε Γουίχε βάζοντας την ομάδα μας σε θέση οδηγού!

Στο 32’ και πάλι οι δύο παίκτες συνεργάστηκαν, με τον Μανίκα να τροφοδοτεί τον Ανέστη Παναγιωτίδη και τον δεύτερο να επιχειρεί κρέμασμα του αντίπαλου τερματοφύλακα, με τη μπάλα να μην του κάνει το χατίρι και να φεύγει ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια.

Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 48’ όταν έπειτα από το σουτ του Μπόρα από πλάγια δεξιά, ο Βλάχος μπήκε στην πορεία της μπάλας αλλά η προβολή του πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 52’, ο Δίας διπλασίασε τα τέρματά του, με τον Ανέστη Παναγιωτίδη να γίνεται δημιουργός αυτή τη φορά βγάζοντας τον Μαυρίδη σε θέση βολής από το ύψος του πέναλτι και τον νεαρό μέσο της ομάδας μας να πετυχαίνει το 2-0 με ψύχραιμο δεξί πλασέ!

Στο 56’ ο Ανέστης Παναγιωτίδης επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά το μακρινό σουτ που εξαπέλυσε πέρασε ελάχιστα εκτός εστίας.

Στο 57’ ο ίδιος ποδοσφαιριστής κέρδισε πέναλτι όταν ανατράπηκε από τον γκολκίπερ του Θησέα και ενώ ήταν έτοιμος να πλασάρει. Ο Ηλίας Μανίκας ανέλαβε την εσχάτη των ποινών, πλασάροντας εύστοχα στο κέντρο της εστίας για το 3-0!

Στο 62’ οι φιλοξενούμενοι μπήκαν και πάλι στο ματς, όταν ο προωθημένος δεξιός μπακ Κυρίτσης εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά από την αριστερή πτέρυγα, πλασάροντας στην κίνηση με το δεξί για το 3-1.

Στο 73’ ο Καραθάνος έφτασε κοντά στο 4-1 αλλά το δεξί σουτ του απέκρουσε με τις γροθιές ο Ντ. Φαν Ντε Γουίχε.

Στο 75’ η ομάδα της Αγρίας σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει ακόμη περισσότερο, με τον Σιώμο να πλασάρει λίγο πάνω από τα δοκάρια και ενώ ο Ουσταμπασίδης ήταν εξουδετερωμένος.
Στο 76’ ο Τοπαλίδης σούταρε με το αριστερό εντός περιοχής αλλά ο τερματοφύλακας του Θησέα απέκρουσε και κράτησε ζωντανή την ομάδα του.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν άλλες δύο καλές στιγμές στο 80’ με τον Οικονόμου και στο 85’ με τον Βλάχο αλλά δε βρήκαν στόχο, με τον Δία να πανηγυρίζει στο φινάλε μια σπουδαία και δίκαια νίκη.
  
Επόμενη αναμέτρηση για την ομάδα μας την Κυριακή 24/11 και ώρα 15:00 απέναντι στον Ηρακλή Λάρισας εκτός έδρας.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ .Βουρνέλης με α’ βοηθό τον κ. Φράγιο και β’ βοηθό τον κ. Μποζατζίδη (ΕΠΣ Μακεδονίας).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΔΙΑΣ ΔΙΟΥ (Παναγιώτης Παρασίδης): Ουσταμπασίδης, Λαζαρίδης, Νίκου, Λιόλιος, Δερμίσης, Τοπαλίδης, Παπαστεργίου (66’ Καλουσίδης), Καραθάνος, Μαυρίδης (90’ Δαλαμήτρας), Α.Παναγιωτίδης (83’ Τσουρέκας), Μανίκας (60’ Καλαμπάκας).

ΘΗΣΕΑΣ ΑΓΡΙΑΣ (Λάκης Μπακάλης): Ντ.Φαν Ντε Γουίχε, Κυρίτσης, Ε.Φαν Ντε Γουίχε, Γιαουπλάρι (63’ Γαλανόπουλος), Ιακωβίδης (46’ Διαμαντόπουλος), Μπόρας, Ζάχος (55’ Ρομάριο), Σιώμος, Βλάχος, Οικονόμου, Ιωαννίδης.

Η διοίκηση του Δία Δίου ευχαριστεί θερμά το φίλαθλο κοινό που για μία ακόμη φορά μας στήριξε με την παρουσία του στο γήπεδό μας.



Με εκτίμηση
Γραφείο Τύπου Δία Δίου