Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Παρεμβάσεις αποκατάστασης φθορών & προστασίας του πάρκου από τη διάβρωση των ακτών στην Τ.Κ. Παραλίας

Την ανακατασκευή περιμετρικών τοιχίων των παρτεριών στο πάρκο, το οποίο βρίσκεται στην οδό Λ.Στρατού στην Τοπική Κοινότητα Παραλίας, συνολικού μήκους...
17 μέτρων και την επανατοποθέτηση κυβόλιθων σε έκταση 50 τετραγωνικών μέτρων ολοκλήρωσαν οι υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων του Δήμου Κατερίνης.
Οι παρεμβάσεις κρίθηκαν επιβεβλημένες, καθώς το πρόσθιο τμήμα του συγκεκριμένου πάρκου έχει διαβρωθεί από τους κυματισμούς της θάλασσας, ενώ έχει υποστεί σοβαρές φθορές τόσο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, όσο και από την ελλιπή επί σειρά ετών συντήρησή του.
Οι νέοι κυβόλιθοι εγκιβωτίσθηκαν στο τμήμα της πρόσοψής τους από χαμηλό τοιχίο μήκους 11 μέτρων, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία τους από την κακοκαιρία.
Τη διάβρωση βέβαια των ακτών, δηλαδή τη σταδιακή καταστροφή του εδάφους από τη θάλασσα και την εισχώρηση αυτής στη στεριά, ένα σύνθετο, δυναμικό και εξελισσόμενο έντονα φαινόμενο που ταλανίζει επί σειρά ετών την Τοπική Κοινότητα Παραλίας του Δήμου Κατερίνης αναμένεται να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το έργο με τίτλο: «Συμπληρωματικά έργα προστασίας διαβρούμενων ακτών […]», καθώς εγκρίθηκαν από τη Διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας, τα τεύχη δημοπράτησης για την ανάδειξη  αναδόχου του έργου και οι παρεμβάσεις αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα.