Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Δήμος Κατερίνης: Με αυξημένα μέτρα προστασίας λειτουργεί σήμερα η λαϊκή αγορά

Με τα αυξημένα νέα μέτρα προστασίας από τον κορονωϊό λειτουργεί σήμερα, η λαϊκή αγορά της Κατερίνης, όπου η απόσταση μεταξύ των πάγκων είναι πέντε μέτρα, ενώ μειώθηκαν κατά...
50% ανά κλάδο οι παραγωγοί για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονωϊού και απαγορεύεται η πώληση τυχόν άλλων προϊόντων εκτός από τρόφιμα και χαρτικά.
Για την τήρηση όλων των μέτρων στη λαϊκή που εκτάκτως λειτούργησε σήμερα Τρίτη λόγω της αργίας της 25ης Μαρτίου φρόντισε η Δημοτική Αστυνομία, η οποία με εντολή  του δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου, έδωσε οδηγίες για την αρτιότερη εφαρμογή των όσων προβλέπει η σχετική εγκύκλιος, στο πλαίσιο πρόληψης και προστασίας από την εξάπλωση του ιού.
Παράλληλα με την τήρηση και εφαρμογή των κανόνων υγιεινής η δημοτική αστυνομία εποπτεύει  και τις οδηγίες για την κυκλοφορία και την μετακίνηση πολιτών, που έχει εκδώσει το υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.
Τέλος, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης λαμβάνουν μέτρα για τον συχνό καθαρισμό των χώρων της λαϊκής, την έγκαιρη αποκομιδή των απορριμμάτων, την πλύση και απολύμανση μετά το πέρας λειτουργίας και τη διαρκή πληροφόρηση με κάθε μέσο των καταναλωτών για την ανάγκη αποφυγής συνωστισμού.