Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

02 Απριλίου 2020 - Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και ο Δήμος Κατερίνης μας χαρίζει την ψηφιακή γωνιά παραμυθιών

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
Η ημέρα καθιερώθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ) το 1966.
Η Δημοτική ΒιβλιοθήκηΚατερίνης με σκοπό την ανάδειξη - προώθηση του παιδικού βιβλίου και της φιλαναγνωσίας θέλοντας να τονίσει την αξία του παιδικού βιβλίου, της ανάγνωσής του και να ενθαρρύνει ακόμη περισσότερο τα παιδιά και τους γονείς να ζήσουν τον κόσμο του βιβλίου δημιούργησε μια πλατφόρμα, μέσω της οποίας ο καθένας θα έχει την ευκαιρία να «κατεβάσει» ελεύθερα ένα παιδικό παραμύθι και να το διαβάσει μαζί με τα παιδιά του.
Πατήστε εδώ για να βρείτε τα παιδικά παραμύθια ή πατήστε στη φωτογραφία.


Όπως τονίζει ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος: «Το παιδικό βιβλίο αποτελεί ένα μυστήριο, μια κρυφή πόρτα την οποία αν κάποιος ανοίξει μπορεί να βρεθεί μπροστά σε κάτι τελείως διαφορετικό, κάτι απρόβλεπτο, κάτι ονειρεμένο. Σκεφτήκαμε και δημιουργήσαμε ένα μικρό θησαυροφυλάκιο παραμυθιών το οποίο συνεχώς θα ανανεώνεται από το προσωπικό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κατερίνης. Η συγκέντρωση και ηλεκτρονική διάθεση του υλικού αυτού αποτελεί μια πράξη αλληλεγγύης, ένα μικρό δώρο εκ μέρους μας προκειμένου να υποστηρίξουμε όλους τους γονείς και να τους προσφέρουμε δυνατότητες δημιουργικής απασχόλησης μαζί με τα παιδιά τους. Οι πρωτόγνωρες αυτές καταστάσεις που ζούμε αυτές τις μέρες, αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία να αναζητήσουμε όλοι μας νέους τρόπους ψυχαγωγίας, να βρούμε τον πολύτιμο χρόνο που μας έλειπε, να προβληματιστούμε και να ταξιδέψουμε μέσα από τα βιβλία. Στο Δήμο Κατερίνης, Μένουμε σπίτι και διαβάζουμε στο σπίτι!»

Παράλληλα, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης μας ενημερώνει ότι ως μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ) συμμετέχει στις δράσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (EBE) και στο πρόγραμμα «ΑλλάΖΩ Σελίδα… από τη βιβλιοθήκη ↔ στο σπίτι». Από την Παρασκευή 28/03/2020 και για έναν μήνα, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) θα προτείνει στις βιβλιοθήκες μέλη του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ) δύο εργαστήρια την εβδομάδα. Η σχέση μεταξύ βιβλιοθήκης και σπιτιού είναι αμφίδρομη. Η συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων της βιβλιοθήκης και των μελών της δεν σταματά ποτέ, αντιθέτως ενισχύεται και δυναμώνει με τέτοιες δράσεις.
Όσοι επιθυμούν να ενημερωθούν για να λάβουν  τις οδηγίες για τα εργαστήρια της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας παρακαλούνται να στείλουν e-mail στο: dlibrarykaterini@hotmail.com ή να ενημερώνονται μέσα από τη σελίδα της βιβλιοθήκης στο facebook:
Περισσότερα στην ιστοσελίδα του Δήμου Κατερίνης: katerini.gr