Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Το σαββατοκύριακο με θέατρο

Με θέατρο ξεκινά το πρώτο σαββατοκύριακο του φετινού Αυγούστου για το 49ο Φεστιβάλ Ολύμπου 2020.


Το Σάββατο 1 Αυγούστου 2020 το Κ.Θ.Β.Ε. ανεβάζει την Αριστοφανική κωμωδία «Όρνιθες», ενώ την Κυριακή 2 Αυγούστου 2020 το κοινό θα απολαύσει την πολιτική  κωμωδία των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά «Δάφνες και Πικροδάφνες».

Και οι δύο παραστάσεις φιλοξενούνται στο αρχαίο θέατρο Δίου, με ώρα έναρξης στις 9:15 μ μ .

«ΟΡΝΙΘΕΣ»

Οι «Όρνιθες», μια  τολμηρή «πολιτική» κωμωδία του Αριστοφάνη προσαρμοσμένη στην σύγχρονη πραγματικότητα, είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιάσει το κοινό που θα την παρακολουθήσει, θα του χαρίσει στιγμές χαλάρωσης και στιγμές  προβληματισμού.

Άλλωστε ο Αριστοφάνης με τα εργαλεία του που είναι η σάτιρα και η φαντασία, καταφέρνει με μαεστρία να μετουσιώσει την πίκρα και την αγανάκτηση σε κωμικότητα. Και βέβαια αναδεικνύει περίτεχνα  τη λυτρωτική λειτουργία του γέλιου. 

Ο κορυφαίος κωμικός της αρχαιότητας, έγραψε τους «Όρνιθες» το 414 π.Χ., στα χρόνια του πελοποννησιακού πολέμου και μέσα από το έργο του ασκεί οξύτατη κριτική στην Αθηναϊκή δημοκρατία και στον τρόπο που λειτουργούν οι θεσμοί της.

Μετάφραση: Κ. Χ. Μύρης. Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρήγας.

Εισιτήρια: Τιμή προπώλησης: 12 €. Κανονικό εισιτήριο: 15 €. Φοιτητικό/ Άνω των 65 / Ομαδικό: 10 €, ΑΜΕΑ & Συνοδοί ΑΜΕΑ: 8 €

«ΔΑΦΝΕΣ ΚΑΙ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΕΣ»

Ένα από τα σπουδαιότερα κείμενα της νεοελληνικής δραματουργίας, το «Δάφνες και Πικροδάφνες» των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά, είναι μια πολιτική κωμωδία διαχρονικής επικαιρότητας.

Τους τέσσερις βασικούς χαρακτήρες θα αποδώσουν επί σκηνής. Ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος  υπογράφει και τη σκηνοθεσία, ο Τάσος Χαλκιάς, ηθοποιός με μακρά πετυχημένη πορεία καθώς και δύο ακόμα  σημαντικοί ηθοποιοί της νέας γενιάς, ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης και ο Θανάσης Πατριαρχέας.

Η υπόθεση εκτυλίσσεται στην Τρίπολη κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου. Ο Κώστας, ο Βασίλης, ο Τάσος και ο Αλέκος, οι τοπικοί υποστηρικτές υποψήφιων βουλευτών, μαζεύονται μια χειμωνιάτικη νύχτα και συζητούν για τις επερχόμενες εκλογές θέλοντας ο καθένας να αποδείξει την ικανότητα, τη δύναμη και την εξουσία που διαθέτει.

Εισιτήρια: 20€ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ 15€ ΜΕΙΩΜΈΝΟ  & viva.gr

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Λόγω της πανδημίας οι παραστάσεις πραγματοποιούνται με πλήρη τήρηση των υγειονομικών κανονισμών και των μέτρων που προβλέπονται από την Πολιτεία. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε θερμά για την έγκαιρη προσέλευσή σας και τη χρήση μάσκας κατά την είσοδο και έξοδό σας από το θέατρο.