Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Ακαδημία Πλαταμώνα - Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 1-1

Ταινία ποδοσφαίρου μικρού μήκους (18 λεπτών), για το διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Δράμας, γυρίστηκε στον Πλαταμώνα, με τους φιλοξενούμενους, του... Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, ν’ αποσπούν ισοπαλία (1-1), από την Ακαδημία, σ’ ένα αναμφισβήτητα επικό παιχνίδι, που ανακηρύσσεται αυτοδίκαια «viral της χρονιάς» Νο2, μετά το αντίστοιχο Νο1 του Αγίου Σπυρίδωνα, για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας.

Η στιγμή που το Κάστρο του Πλαταμώνα κινδύνεψε να... γκρεμιστεί, ήταν όταν, λίγα λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου, σε προσωπική μονομαχία Ν. Κατέλα και Σιαμάγκα, ο διαιτητής της αναμέτρησης απέβαλε τον πρώτο, «σε μένα το έντεκα...», για διαμαρτυρία, για μη υπόδειξη κίτρινης κάρτας στον αντίπαλό του, ελέω τραβήγματος φανέλας, «πόσο βλ@@@ μπορεί να είσαι, ρε...», γεγονός που, για αρκετή ώρα, οδήγησε σε σκηνές hard rock, με τη... νύφη να πληρώνει ακόμα και το... φαρμακείο και τον διαιτητή, «άσχετε, άλλες τέσσερις, πέντε να βγάλεις...», με τον βοηθό του, τον παρατηρητή, «παρατηρητή κι εσύ κοιμάσαι όρθιος» και τον... κλειδαρά, «τι συμβαίνει; θα κλειδώσω εγώ», σε σκηνικό... καροτσάκι, να προσπαθούν, εις μάτην, να κατευνάσουν τα πνεύματα, «τουλάχιστον έχει παρατηρητή διαιτησίας, Γιάννη, γράψτα, έτσι; άσε τα βλέπει και η κάμερα... απαράδεκτος, απαράδεκτος...», «τη βλέπεις την κάμερα; να δεις πού θα πάει το βίντεο...» (σ.σ. total chaos…)
Μέχρι τότε, οι φιλοξενούμενοι, του Θάνου Γεωργιάδη, είχαν καταφέρει να προηγηθούν με 1-0, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπέη, σε μια φάση με πρωταγωνιστή τον Γκουνέλα, ενώ είχαν προειδοποιήσει νωρίτερα, με φαρμακερές σεμιναριακές αντεπιθέσεις, με κύριους εκφραστές τους Γκουνέλα, Μητράκα και Παπαδόπουλο, με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Ευθυμιάδη, να κρατάει ανέπαφη την εστία του.
Στην επανάληψη, η εικόνα του παιχνιδιού διαφοροποιήθηκε, με τους γηπεδούχους, του Δημήτρη Μιχωλού, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα και τη διαιτητική αμφισβήτηση όλων στο ζενίθ, να βγάζουν ψυχή και να επιδεικνύουν χαρακτήρα, πιέζοντας ασφυκτικά τη Νεοκαισάρεια και δημιουργώντας ευκαιρίες, πιστεύοντας στην ανατροπή.
Η Νεοκαισάρεια έμεινε με δέκα παίκτες τα τελευταία λεπτά, με τις αποβολές των Μπαρά και Ευθυμιάδη (με δεύτερη κίτρινη κάρτα και οι δύο) -με τη δεύτερη περίπτωση να προκαλεί θύελλα διαμαρτυριών και την ένταση να πολλαπλασιάζεται και εκτός αγωνιστικού χώρου-, γεγονός που δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο την προσπάθειά της να διαφυλάξει το υπέρ της αποτέλεσμα. Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά και εξόχως κινηματογραφικά, με τον Πλαταμώνα να καταφέρνει να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις, με κεφαλιά του αρχηγού του, Ταντή, από ασίστ του Μπατζέλα και να διεκδικήσει το buzzer beater μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, με τη Νεοκαισάρεια ν’ αγωνίζεται με εννιά παίκτες και να... φυλάττει Θερμοπύλες...
Highlights: η ολική επαναφορά της Νεοκαισάρειας στην κατηγορία, μετά από την επιστροφή της από τη Γ΄εθνική, με το συγκεκριμένο παιχνίδι να δείχνει περίτρανα ότι μπορεί ν’ αποτελέσει την αρχή της απόλυτης διεκδίκησης των κεκτημένων μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος,
η φετινή δυναμική του Πλαταμώνα, μοναδικού εκπροσώπου της Νότιας Πιερίας στην κατηγορία, μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά, εντός κι εκτός γηπέδου,
η καθοριστική συμβολή των παικτών που μπήκαν αλλαγή από την ομάδα του Πλαταμώνα, Δ. Κατέλα και Τ. Μιχωλού,
οι διαμαρτυρίες, οι συνεχείς αντεγκλήσεις σχεδόν όλων με όλους, οι λεκτικές αντιπαραθέσεις στο κόκκινο, οι προκλήσεις, οι διαξιφισμοί και οι προσωπικές μονομαχίες, σ’ ένα από τα δυσκολότερα απογεύματα της ζωής τους, για τη διαιτητική τριπλέτα, «τα γάμ@@@ όλα, φέρνουν τα παιδάκια εδώ, δεκαέξι χρονών...»,
οι ατάκες, εντός κι εκτός, «πέστον να με βάλει πέντε λεπτά σέντερ φορ...», οι στιχομυθίες (και) του τέλους, -«άντε σπίτι σου...»
-«εσύ να πας σπίτι σου, δεν ντρέπεσαι ρε; μαλ@@@, είσαι και φίλος... θα μου πεις εμένα...»
οι επίμαχες φάσεις και οι περιπτώσεις πέναλτι, που καταγράφονται και σε διπλό stop καρέ και ρίχνουν άπλετο φως στον μύλο του... τρίτου ημιχρόνου («ή δίνει άουτ ή δίνει πέναλτι, δεν υπάρχει κόρνερ...»)
ο διψήφιος αριθμός κίτρινων καρτών σε ποδοσφαιριστές και προπονητή Νεοκαισάρειας, (σ.σ. μόνο εμείς και τα... καναρίνια μείναμε ακιτρίνιστοι...) και τεσσάρων κόκκινων (σ.σ. η τέταρτη σε άνθρωπο του πάγκου του Πλαταμώνα)
οι αποκρούσεις των δύο τερματοφυλάκων, Αμβροσιάδη (Αχιλλέα) και Ευθυμιάδη (Πλαταμώνα)
Μan of the match: Game changer o Δ. Κατέλας και πολυτιμότερος ο σκόρερ Ταντής, από τον Πλαταμώνα, με τους ποδοσφαιριστές του δευτέρου ημιχρόνου να δικαιούνται ισάξια τον τίτλο, την ίδια στιγμή που αν έμενε το 1-0, από τη Νεοκαισάρεια, ακόμα θα γράφαμε για διακριθέντες (ειδικά με την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου)
Yellow card: στο.. Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, που δεν έχει ξεχωριστή ενότητα για τους ποδοσφαιρικούς αγώνες-κινηματογραφικά αριστουργήματα... (σ.σ. Κολίτση, δεν το προτείνεις;)

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!!
Toυ δημοσιογράφου Νίκου Κολίτση 
Μην ξεχνάτε να κάνετε subscribe, like & share!
Επικοινωνία: liviostitos@hotmail.com