Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Έναρξη των παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών στην Παραλία

Υπεγράφη η σύμβαση που σηματοδοτεί την άμεση έναρξη εργασιών

Το βέλτιστο βαθμό προστασίας της παράκτιας ζώνης, των ιδιοκτησιών – περιουσιών των δημοτών και τη βιώσιμη ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου, αναμένεται να εξασφαλίσει το χρηματοδοτούμενο από το Ε.Π. Κεντρικής Μακεδονίας προστασίας διαβρούμενων ακτών, έργο. Ήδη σήμερα υπεγράφη από τον Δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο και από εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, η σύμβαση που σηματοδοτεί την άμεση έναρξη των εργασιών.

«Η διάβρωση των ακτών, ένα σύνθετο φαινόμενο που διαχρονικά ταλανίζει την Τοπική Κοινότητα Παραλίας του Δήμου Κατερίνης, αντιμετωπίζεται επιτέλους αποτελεσματικά. Η προσπάθεια που καταβάλαμε από την πρώτη ημέρα ανάληψης της διοίκησης, σε συνεργασία με τα στελέχη της Τεχνικής μας Υπηρεσίας, προκειμένου να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος και να ξεκινήσει το σημαντικό αυτό έργο, σήμερα επιβραβεύεται» τονίζει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

Παράλληλα, με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων αναμένεται να προκύψουν πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα αναπτυξιακού χαρακτήρα, καθώς η δημιουργία ικανοποιητικού πλάτους αμμώδους ακτής θα επιτρέπει την  αξιοποίησή της από κατοίκους, επισκέπτες  και από τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται οικονομικά στον τουριστικό τομέα.

Το έργο προστασίας ακτής, ανάπλασης και διαμόρφωσης ακτής με μήκος 1000 m περίπου συνολικού κόστους 1.233.254,22 ευρώ, βρίσκεται στην ακτή μπροστά από τον οικισμό της Παραλίας και βόρεια του υφιστάμενου αλιευτικού καταφυγίου. Ειδικότερα, επικεντρώνεται σε έργα προστασίας (ύφαλοι – κυματοθραύστες) και προσάμμωσης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, οι παρεμβάσεις προγραμματίζεται να ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες και να ολοκληρωθούν το αργότερο έως τον Ιούνιο του 2021.