Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Ασφαλτόστρωση & παρεμβάσεις βελτίωσης αύλειου χώρου στο Δημοτικό Σχολείο Εξοχής

Στη δημιουργία ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος και στην αποκατάσταση της χρηστικότητας του συνόλου των αύλειων χώρων των...

σχολικών κτιρίων του Δήμου, εντάσσονται οι παρεμβάσεις ασφαλτόστρωσης, που υλοποιούνται στο Δημοτικό Σχολείο Εξοχής από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης.

«Η μέριμνά μας για την αναβάθμιση των παρεχομένων δυνατοτήτων  στα σχολεία είναι διαρκής. Αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο μέσο για τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών για τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα» τονίζει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη των συγκεκριμένων παρεμβάσεων εξέφρασε στη διάρκεια επιτόπιας αυτοψίας που πραγματοποίησε σήμερα, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Συμεωνίδης.

 «Όπου απαιτείται προχωράμε στη συντήρηση ή αντικατάσταση του ασφαλτικού τάπητα σε αυλές σχολείων, που λόγω παλαιότητας έχουν προκληθεί φθορές. Πέρα από τη βελτίωση του αύλειου χώρου του συγκεκριμένου σχολείου και την ασφάλεια των μαθητών, οι εργασίες συμβάλλουν στη μετατροπή της αυλής σε ένα λειτουργικό χώρο παιχνιδιού» επισημαίνει ο κος Συμεωνίδης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, με στόχο την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών, την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων και τη βέλτιστη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας οι παρεμβάσεις ανακατασκευών και συντήρησης σε σχολικά κτίρια που υλοποιούν οι τεχνικές υπηρεσίες, υπό την επίβλεψη του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιάννη Συμεωνίδη και σε συνεργασία με τις σχολικές επιτροπές συνεχίζονται.