Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Παρουσίαση Α΄ Βοηθειών από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας στους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου της Περίστασης

Την Πέμπτη  15 Απριλίου 2021,  η Διασωστική Ομάδα Πιερίας σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο της Περίστασης πραγματοποίησε μια παρουσίαση Πρώτων Βοηθειών. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε μέσα από το Webex, την επίσημη πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας.

Συνολικά, την παρουσίαση παρακολούθησαν 127 παιδιά, ηλικίας επτά έως έντεκα ετών. Οι μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώθηκαν από τη διευθύντρια προγραμμάτων εκπαίδευσης και εκπαιδεύτρια κ. Γεραρίδου Αθηνά σε θεωρητικό επίπεδο για τις Α΄ Βοήθειες σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς.

Ευελπιστούμε η παρουσίαση να ήταν εποικοδομητική, έτσι ώστε οι μαθητές και οι  μαθήτριες να είναι σε θέση να προσφέρουν τις Α΄ Βοήθειες στον συνάνθρωπό τους σε μια κρίσιμη στιγμή. Άλλωστε, σύμφωνα με τον Αμερικανό φιλόσοφο και  παιδαγωγό Jonh Dewey: "Η εκπαίδευση δεν είναι προετοιμασία για τη ζωή, είναι η ίδια η ζωή".

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας ευχαριστεί θερμά τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου της Περίστασης,  το Εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς και όλους  τους μαθητές και τις μαθήτριες για τη συνεργασία και την παρακολούθηση της παρουσίασης. Ιδιαιτέρως, ευχαριστεί και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου για την ευγενική προσφορά του χρηματικού ποσού των 40 ευρώ, στο φαρμακείο της Περίστασης. Χάρη στην προσφορά τους, η Διασωστική Ομάδα Πιερίας θα μπορέσει να εφοδιαστεί με χρήσιμο υγειονομικό υλικό.