Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα: «Σήμα υπευθυνότητας - τοπικής ποιότητας» στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Διαδικτυακή Ημερίδα  με θέμα:  «Σήμα Υπευθυνότητας-Τοπικής Ποιότητας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» διοργανώνουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας το πρωί της Τετάρτης 8 Δεκεμβρίου.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο πλαίσιο της πράξης «Τουριστική Προβολή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας»  και το Υποέργο 2 με τίτλο «Ανάπτυξη και Προώθηση Περιφερειακού Προτύπου Ποιότητας», με σκοπό τη δημιουργία σήματος που θα εκπροσωπήσει συνολικά την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στον τουριστικό τομέα και θα απευθύνεται  σε όλες τις κατηγορίες τουριστικών επιχειρήσεων κατηγοριοποιημένων  σε Καταλύματα, Μαρίνες, Κέντρα εστίασης και αναψυχής, Τουριστικά γραφεία, Γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων, μοτοποδηλάτων και ποδηλάτων, Καταστήματα τουριστικών ειδών, ένδυσης και διατροφής,  Ταξί & τοπικά μέσα μαζικής μεταφοράς και  κάθε άλλη σχετιζόμενη επιχείρηση.

Την ημερίδα θα χαιρετίσουν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου και ο Τομεάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Θάνος.

Θα γίνει συνοπτική παρουσίαση του έργου: «Ανάπτυξη και Προώθηση Περιφερειακού Προτύπου Ποιότητας», του Σήματος Υπευθυνότητας - Τοπικής Ποιότητας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονία  και παράλληλα  παρουσίαση του online εργαλείου αυτοαξιολόγησης από ειδικούς επιστήμονες.

Οι επιχειρηματίες του Τουρισμού κι όχι μόνο θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν  για  τα πολλαπλασιαστικά οφέλη από τη συμμετοχή τους μέσω της προβολής της επιχείρησής τους, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τον Τουρισμό.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Π.Ε. Πιερίας μέσω της υιοθέτησης του σήματος ποιότητας/υπευθυνότητας συνδράμουν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας κάθε επιχείρησης μοναδιαία αλλά και επί συνόλω σε επίπεδο περιοχής, αναδεικνύοντας τα στοιχεία μοναδικότητας της Πιερίας συνολικά ως τουριστικό προορισμό.

 

Με αφορμή τη διοργάνωση της διαδικτυακής αυτής ημερίδας η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου τόνισε χαρακτηριστικά:

«Η υιοθέτηση και εφαρμογή κοινών προτύπων, όπως τα Σήματα Υπευθυνότητας - Τοπικής Ποιότητας, αποτελούν βασικά εργαλεία ενίσχυσης της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας των τουριστικών επιχειρήσεων, που είναι κεντρικός άξονας της αναπτυξιακής μας πολιτικής. Εξάλλου, οι τάσεις της διεθνούς τουριστικής ζήτησης,
πέρα από την ευαισθησία σε θέματα τιμών και σχέσης τιμής - προσφερόμενων υπηρεσιών, προσανατολίζονται στην αναζήτηση νέων προορισμών και δραστηριοτήτων, στην προστασία του περιβάλλοντος, με κοινή παράμετρο ότι ο τουρίστας αναζητεί συνεχώς καλύτερη ποιότητα.
Στόχος μας είναι η δημιουργία και καθιέρωση ενός Σήματος Ποιότητας με υψηλό κύρος, αξιοπιστία και διεθνή αναγνωρισιμότητα, το οποίο θα καθιερωθεί στις συνειδήσεις των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής μας και θα ενισχύσει την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας στα πλαίσια της βιώσιμης ανάπτυξης».