Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

Οχτώ νέες μπασκέτες σε τέσσερα δημοτικά σχολεία

Συνθήκες ασφαλούς άθλησης για τους μαθητές των σχολείων του Δήμου Κατερίνης

Οχτώ νέες μπασκέτες σε τέσσερα δημοτικά σχολεία του Δήμου Κατερίνης τοποθετήθηκαν στο πλαίσιο του προγραμματισμού για την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών και της ενίσχυσης της ασφαλούς παραμονής και άθλησης των μαθητών στα σχολικά συγκροτήματα.

Οι μπασκέτες, τοποθετήθηκαν στον αύλειο χώρο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, καθώς και στους αντίστοιχους χώρους των δημοτικών σχολείων Περίστασης, Παραλίας και Ράχης. Η αντικατάσταση των παλαιών μπασκετών είχε κριθεί αναγκαία, μετά από έλεγχο της στατικής επάρκειάς τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης.

Η τοποθέτησή τους από το εξειδικευμένο συνεργείο, έγινε στα σχολεία κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Τις εργασίες εγκατάστασης επέβλεψε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Κυριακίδης.

«Για τους μαθητές μας, οφείλουμε να διαμορφώσουμε εντός των σχολείων τις καλύτερες συνθήκες άθλησης, με απόλυτη ασφάλεια. Επιπλέον, παρέχουμε τη δυνατότητα ασφαλούς άθλησης σε όσους επιλέγουν την καλαθοσφαίριση ως εναλλακτική επιλογή ψυχαγωγίας και αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου τους» δήλωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

«Συνεργαζόμαστε με τις σχολικές επιτροπές του Δήμου και όπου υπάρχει η δυνατότητα παρεμβαίνουμε για τη βελτίωση των υποδομών. Η αντικατάσταση των παλαιών μπασκετών, δεν αφορά μόνο τους μαθητές, αλλά και όσους συνδημότες μας επιλέγουν να αθληθούν σε αυτούς τους χώρους» δήλωσε ο κ. Κυριακίδης.

Στόχος είναι να διαμορφώσουμε τις καλύτερες συνθήκες για τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας, δήλωσε ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κατερίνης Κώστας Φιλοκώστας.