Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

Μάθημα Κοινωνικής & Πολιτικής Αγωγής στο Δημαρχείο Κατερίνης

Τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πλαταμώνα ενημέρωσε για τη λειτουργία του Δήμου, ο αντιδήμαρχος Σταύρος Χριστοφορίδης

Μάθημα Κοινωνικής & Πολιτικής Αγωγής, που δίνει γνώσεις απαραίτητες για την πολιτική παιδεία έκαναν σήμερα στο Δημαρχείο Κατερίνης, οι μαθητές των Ε’ & ΣΤ’ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Πλαταμώνα, με τον Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού & Τοπικής Ανάπτυξης, Σταύρο Χριστοφορίδη.

Ειδικότερα, οι μαθητές, τους οποίους συνόδευαν ο εκπαιδευτικός (νομικός) Λάζαρος Λαζαρίδης, οι δασκάλες Καλλιόπη Κομματά,  Σταυρούλα Δελημιχάλη, σύμφωνα και με τα όσα προέβλεπε σχετικό κεφάλαιο του μαθήματος: ενημερώθηκαν για την οργάνωση, το προσωπικό και λειτουργία του Δήμου Κατερίνης, τις Δημοτικές Ενότητες από τις οποίες συγκροτείται, καθώς και τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Επίσης, έγινε συνοπτική αναφορά στην ιστορική και τουριστική ταυτότητα της περιοχής.

Στον επίλογο της συνάντησης, ο κος Χριστοφορίδης απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών, στους οποίους μέσω του συγκεκριμένου μαθήματος παρέχεται η δυνατότητα να διδαχθούν από νωρίς ως αυριανοί πολίτες, να αναπτύξουν διάλογο, να συνεργαστούν με τους συμμαθητές τους και να δραστηριοποιηθούν για τα κοινωνικά προβλήματα γύρω τους.