Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Χωρίς προβλήματα πέρασε ο «ΔΙΟΜΗΔΗΣ» από την Πιερία

Η Περιφερειακή Ενότητας Πιερίας, αντιμετώπισε άμεσα όλα τα προβλήματα που καταγράφηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ:
Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πεδίο για την εξασφάλιση της ασφαλούς διεξαγωγής της κίνησης των πεζών και των οχημάτων.

Μπορεί τα καιρικά φαινόμενα να βρίσκονται σε ύφεση και να έχουν αντιμετωπιστεί και επιλυθεί άμεσα όλα τα προβλήματα που προκλήθηκαν από την επέλαση του ΔΙΟΜΗΔΗ στην Πιερία, όμως η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, βρίσκεται πάντα σε επιχειρησιακή ετοιμότητα και αγαστή συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αλλά και τους τρεις Δήμους της Πιερίας (Κατερίνης, Πύδνας – Κολινδρού και Δίου – Ολύμπου).

Μετά τις αυτοψίες που διενεργήθηκαν σε όλα τα σημεία της ΠΕ Πιερίας που πλήγηκαν από τα καιρικά φαινόμενα, με σχετική εντολή της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφίας Μαυρίδου, τα συνεργεία της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων απομάκρυναν και καθάρισαν τα χιόνια από το οδικό δίκτυο ευθύνης της, αποδίδοντας τις Επαρχιακές Οδούς Κατερίνης – Ελατοχωρίου – Όρια Νομού Πιερίας με Κοζάνη και Κατερίνης – Αγίου Δημητρίου – Όρια Νομού Πιερίας με Λάρισα, καθαρές και ασφαλείς για χρήση στους μετακινούμενους σε αυτές.

Στις περιοχές που καταγράφηκαν πλημμυρικά φαινόμενα, έγιναν οι απαιτούμενες ενέργειες που εξασφαλίζουν την ασφαλή μετακίνηση του πληθυσμού.

Ωστόσο, επισήμανση γίνεται σε όλους τους κινούμενους στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ότι θα πρέπει να οδηγούν με προσοχή, να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να διατηρούν ασφαλείς αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα, όπως επίσης καλό θα ήταν και να ελαχιστοποιούνται οι μετακινήσεις των πολιτών στις απολύτως απαραίτητες και απαιτούμενες, για να αποφευχθούν μικροατυχήματα, ενώ σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 112.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στο επίσημο site της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας [www.emy.gr] και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS), καθώς και το επίσημο site της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας [www.civilprotection.gr].