Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Παραχώρηση χρήσης του γηπέδου Κονταριώτισσας

Συνήλθε στην Κονταριώτισσα, σήμερα στις 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022 ημέρα Παρασκευή και ώρα 20:00 – 21:00 μμ, σε έκτακτη συνεδρίαση δια περιφοράς το τοπικό συμβούλιο για συζήτηση και λήψη απόφασης του παρακάτω θέματος, βάσει των διατάξεων του άρθρου 67 παρ. 5 του ν. 3852/2010 με τίτλο «Σύγκληση του Τοπικού Συμβουλίου της κοινότητας».

ΘΕΜΑ: Λήψη απόφασης του αιτήματος του Αθλητικού – Γυμναστικού - Μορφωτικού Συλλόγου Παύλου Μελλά Κονταριωτίσσης για παραχώρηση χρήσης του γηπέδου Κονταριώτισσας για την ποδοσφαιρική περίοδο 2022-2023.

Ο πρόεδρος εισηγούμενος του θέματος έθεσε υπόψιν των μελών του συμβουλίου δια περιφοράς το αίτημα του Αθλητικού –Γυμναστικού-Μορφωτικού Συλλόγου Παύλου Μελλά Κονταριωτίσσης.

Ακολούθως, ενημέρωσε το Σώμα ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 185 παρ. 1 του Ν. 3463/2006 «Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων» (ΦΕΚ Α΄114/8-6-2006) «Με απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου επιτρέπεται να παραχωρείται δωρεάν η χρήση δημοτικών ή κοινοτικών ακινήτων στο Δημόσιο ή σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, για την αντιμετώπιση έκτακτης και επίγουσας ανάγκης. Η παραχώρηση ανακαλείται με όμοια απόφαση, εφόσον οι λόγοι που την είχαν υπαγορεύσει έχουν εκλείψει».

Επίσης με την παράγραφο 2 του ιδίου άρθρου προβλέπεται το εξής: «Ομοίως με αποφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου, επιτρέπεται να παραχωρείται δωρεάν η χρήση ακινήτων σε άλλα νομικά πρόσωπα, που ασκούν αποκλειστικά και μόνο δραστηριότητα, η οποία είναι κοινωφελής ή προάγει τα  τοπικά συμφέρωντα». Ο Αθλητικός-Γυμναστικός-Μορφωτικός Σύλλογος Παύλου Μελλά Κονταριωτίσσης είναι ένας σύλλογος που πρόαγει και αναπτύσσει τον αθλητισμό μέσα απο κοινωφελή για την περιοχή δραστηριότητα, τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, με τη συμμετοχή του σε πρωταθλήματα.

Το τοπικό συμβούλιου αφού άκουσε την εισήγηση του προέδρου,

ΟΜΟΦΩΝΑ  ΓΝΩΜΟΔΟΤΕΙ ΘΕΤΙΚΑ: Στην δωρεάν παραχώρηση χρήσης του δημοτικού γηπέδου ποδοσφαίρου Κονταριώτισσας, των βοηθητικών εγκαταστάσεων, καθώς και των αποδυτηρίων για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 για να χρησημοποιηθεί ως έδρα του στο τοπικό πρωτάθλημα της Γ΄κατηγορίας και τις προπονήσεις του.

Το γήπεδο, οι βοηθητικές εγκαταστάσεις και τα αποδυτήρια παραχωρούνται στην υφιστάμενη κατάσταση και ο σύλλογος θα είναι υπεύθυνος για την επισκευή, συντήρηση που θα απαιτηθούν κατά τη χρονική περίοδο της παραχώρησης καθώς και την φροντίδα του χλοοτάπητα και των λοιπών εργασιών για την διατήρηση της καλής κατάστασης των παραχωρημένων χώρων.

 

Ο πρόεδρος της κοιν. Κοντ/σας
Παπαδόπουλος Σ. Στέφανος