Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Δημόσιος απολογισμός πεπραγμένων περιόδου 2019 - 2022

Σε δημόσιο απολογισμό του έργου της τελευταίας τριετίας προχώρησε ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος, το μεσημέρι της....

Δευτέρας 26 Σεπτεμβρίου 2022. Ο κ. Γερολιόλιος παρουσίασε τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί στις Δημοτικές Ενότητες Ανατολικού Ολύμπου, Δίου και Λιτοχώρου, το σύνολο των έργων που χρηματοδοτήθηκαν και βρίσκονται σήμερα σε εξέλιξη, καθώς και τα έργα για τα οποία έχει συνταχθεί η σχετική μελέτη, είναι ώριμα και βρίσκονται στο στάδιο της αξιολόγησης.

O προϋπολογισμός των έργων της περιόδου «Σεπτέμβριος 2019 - Σεπτέμβριος 2022», αναλύεται ανά κατηγορία ως εξής:

  • Υλοποιήθηκαν και έχουν ολοκληρωθεί έργα προϋπολογισμού: 6.949.300 €
  • Χρηματοδοτήθηκαν και υλοποιούνται σήμερα έργα προϋπολογισμού: 26.416.914 €
  • Προϋπολογισμός των υπό ένταξη έργων με υποβληθείσες μελέτες: 11.304.979 €

Σύνολο: 44.671.193 €.

Κατά την παρουσίαση ο Δήμαρχος Βαγγέλης Γερολιόλιος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σημαντική συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την υλοποίηση έργων ζωτικής σημασίας, όπως, μεταξύ άλλων, η αντιπλημμυρική θωράκιση, η οδοποιία, η συντήρηση αθλητικών σταδίων και ο καθαρισμός ρεμάτων. Ευχαρίστησε επίσης όλους όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία αυτή, ιδιαίτερα τους υπαλλήλους των υπηρεσιών του Δήμου.

 

Ολοκληρώνοντας την αναλυτική παρουσίαση των έργων ο κ. Γερολιόλιος υπογράμμισε ότι στόχος της παρούσας διοίκησης αποτελεί ο εντοπισμός και η αξιοποίηση κάθε προσφερόμενου χρηματοδοτικού εργαλείου. Παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες με τις οποίες βρέθηκε και συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπος ο Δήμος, εργάζεται μεθοδικά για την υποβολή προτάσεων σε όλες τις προσκλήσεις ένταξης σε χρηματοδοτικά και αναπτυξιακά προγράμματα, που προσφέρονται από την Πολιτεία. Παράλληλα ο Δήμος προετοιμάζεται για τη διαχείριση της ενεργειακής κρίσης, ιδιαίτερα την επερχόμενη χειμερινή περίοδο.

 

Ακολούθησε συνέντευξη τύπου του Δημάρχου σε εκπροσώπους μέσων ενημέρωσης.

 

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την παρουσίαση των έργων εδώ: https://www.dion-olympos.gr/apologismos-ergou-2019-2022/