Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Στην Ιερά νήσο Τήνο από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους

Το  τριήμερο 21 - 23 Σεπτεμβρίου διοργανώθηκε από το Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Νήσο Τήνο.

        

 

Το προσκύνημα πραγματοποιήθηκε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου, ενώ  της προσκυνηματικής αυτής  ιεραποδημίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος, συνοδευόμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως και 100 προσκυνητές.

 

Κατά τη διάρκεια παραμονής τους στην Ιερά Νήσο Τήνο, οι Πιεριείς προσκυνητές   έλαβαν μέρος σε ιερές ακολουθίες και τη θ. λειτουργία.

 

Προσκύνησαν στον Ιερό Ναό της Μεγαλόχαρης, καθώς και την Ιερά Μονή «Κυρίας των Αγγέλων» Κεχροβουνίου, όπου η Οσία Πελαγία οραματίστηκε πριν 200 χρόνια την εύρεση της ιεράς Εικόνας.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε διάφορα αξιοθέατα, ιστορικούς οικισμούς, εκθέσεις και μουσεία.

Τους προσκυνητές υποδέχθηκαν εγκάρδια ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Φανερός,  Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Τήνου, κληρικοί της Ιεράς Νήσου και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελίστριας, ιδιαίτερα ο εκ Σεβαστής Πιερίας καταγόμενος κ. Ιωάννης Πολατσίδης.

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ευχαρίστησε εγκάρδια τον οικείο Ποιμενάρχη, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου και Τήνου κ. Δωρόθεο, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ. π. Γεώργιο Φανερό, τη Διοικούσα Επιτροπή του Ιερού Ιδρύματος και όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση του προγράμματος της προσκυνηματικής αυτής εξόρμησης της  Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.