Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Συνεχίζεται το προσκύνημα τη Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Βρεφοκρατούσης – ρίζης του Ιεσσαί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης

Πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή πλήθους λαού την Κυριακή το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας, η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Βρεφοκρατούσης – ρίζης του Ιεσσαί, που αποτελεί...

προσφυγικό κειμήλιο προερχόμενο από τον Ι. Ναό Αγίου Παντελεήμονος Κούμβαου Ανατ. Θράκης και η οποία φυλάσσεται στον Ι. Ναό Αγίου Παντελεήμονος Κορινού με την ευκαιρία των εορτασμών της πολιούχου της Κατερίνης Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της Πανσόφου και στο πλαίσιο της επετείου των 100 ετών (1922-2022) από τη Μικρασιατική καταστροφή.

Παρέστησαν ο Βουλευτής Πιερίας κ. Σάββας Χιονίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου και ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Κων/νος Κουκοδήμος.

Την εικόνα μετέφεραν από τον Ενοριακό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος , ο Εφημέριος του Ι. Ναού Πρωτοπρεσβύτερος κ. Χρήστος Σεϊταρίδης και Μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουμπαγιωτών Κορινού ‘’ο Άγιος Γρηγόριος ο Καλλίδης’’ με τις παραδοσιακές στολές τους, συνοδευόμενοι από πεντηκονταμελή ομάδα ενοριτών ενώ την υποδέχθηκε επικεφαλής του Ιερού κλήρου, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Βαρνάβας Λεοντιάδης εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο, πλαισιούμενος από τον Πρόεδρο και Μέλη της Θρακικής Εστίας Κατερίνης ενδεδυμένοι με τις Θρακιώτικες παραδοσιακές στολές τους και ασφαλώς με τη συμμετοχή πλήθος ευλαβών χριστιανών.

Στη συνέχεια στον Καθεδρικό Ναό της Θ. Αναλήψεως όπου είναι και το επίκεντρο των εορτασμού της πολιούχου Αγ. Αικατερίνης τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου και ακολούθησε το καθιερωμένο Εσπερινό κήρυγμα από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο κ. Μιχαήλ Κόνια, κληρικό της Ι. Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και Καθηγητή ΑΕΑΘ, ο οποίος ανέπτυξε διδακτικότατα το θέμα «Χαρίσματα και αρετές της Παναγίας μας».

Το Ιερό Εικόνισμα της Παναγίας Βρεφοκρατούσης – ρίζης του Ιεσσαί θα παραμείνει στον Καθεδρικό Ναό έως τη Δευτέρα 28.11 όπου θα τελούνται καθημερινώς Ιερές Ακολουθίες.