Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Παρατείνεται έως την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 η προθεσμία για την δήλωση των δεσποζόμενων ζώων

Μέχρι την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 (νέα ημερομηνία) καλούνται οι δημότες που είναι ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς να προσέλθουν στα Δημαρχεία Κονταριώτισσας, Λεπτοκαρυάς και Λιτοχώρου προκειμένου να δηλώσουν τα δεσποζόμενα ζώα που έχουν στην κατοχή τους.

Κατά την δήλωση παρακαλούνται να προσκομίσουν:
  1. φωτοτυπία του βιβλιαρίου υγείας του ζώου, όπου θα φαίνεται ο αριθμός σήμανσης (microchip) και εάν είναι στειρωμένο.
  2. Aντίγραφο του πιστοποιητικού ηλεκτρονικής ταυτοποίησης του ζώου.

Σημειώνεται ότι «δεσποζόμενο ζώο συντροφιάς» είναι το ζώο συντροφιάς που έχει ιδιοκτήτη. Οι άμεσοι απόγονοι δεσποζόμενου σκύλου ή γάτας νοούνται αυτόματα δεσποζόμενα ζώα.

Ζώα συντροφιάς που πρέπει να δηλωθούν είναι τα κατοικίδια, οι σκύλοι βοήθειας, εργασίας, φύλαξης ποιμνίων (ΤΣΟΜΠΑΝΟΣΚΥΛΑ), φύλαξης χώρων, οι κυνηγετικοί σκύλοι καθώς και τα ζώα θεραπείας.

Μετά το πέρας της προθεσμίας θα διενεργούνται έλεγχοι από την Αστυνομία στους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς και εφ’ όσον δεν πληρούνται όλα όσα ορίζονται από τις σχετικές διατάξεις του Ν. 4830/2021, θα επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα που ορίζονται από τον Νόμο.

Σκοπός της καταγραφής των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σε μητρώο είναι ο περιορισμός του φαινομένου εγκατάλειψης των ζώων και των ανεξέλεγκτων γεννήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 2352350124.