Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

«ΕΑΡΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΩΝ» στην Κατερίνη της Τέχνης & του Πολιτισμού

Τον καθιερωμένο ανοιξιάτικο πολιτιστικό κύκλο εκδηλώσεων - δραστηριοτήτων υπό τον τίτλο «Εαρινές Ημέρες Μουσών», ο οποίος καλύπτει ένα ευρύ φάσμα εκφάνσεων της τέχνης  και του πολιτισμού οργανώνει η Εστία Πιερίδων Μουσών, με συνδιοργάνωση του Δήμου Κατερίνης και του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, θα διαρκέσει από τις 17 Μαρτίου έως τις 24 Ιουνίου. Για την ταυτότητά του μίλησαν σήμερα, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Δημαρχείο Κατερίνης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Δήμου Κατερίνης, Γιάννης Ντνατάμης, ο Πρόεδρος της Εστίας Πιερίδων Μουσών, Ευθύμης Μαυρίδης, ο αντιπρόεδρος Ηλίας Παπάζογλου. Εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος, τοποθετήθηκε ο Αρχιμανδρίτης π. Παύλος Ντούρος. Επίσης, παρέστησαν μέλη του Δ.Σ. της Εστίας Πιερίδων Μουσών και εκπρόσωποι των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Ειδικότερα – μεταξύ άλλων: θέατρο, μουσική, εικαστικά, φωτογραφία, διαλέξεις, παράδοση κ.α. συνθέτουν τον πολιτιστικό καμβά των εκδηλώσεων, που θα φιλοξενηθούν στην Αστική Σχολή, στο Πνευματικό Κέντρο, στο Δημοτικό Θέατρο, στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού. Επίσης, στο Κέντρο Τεχνών «Εννέα Μούσες» (πρώην οικία Τσαλόπουλου),  όπου αύριο Σάββατο στις 13:30, εγκαινιάζεται ομαδική έκθεση ζωγραφικής, με θέμα «Κέρκυρα».

«Κύριος στόχος των εκδηλώσεων είναι να ενδυναμώσουν το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό δίνοντας του δημιουργικό βήμα έκφρασης και διαλόγου με το κοινό της Πιερίας» σημείωσε ο κος Μαυρίδης, ενώ για «δρώμενα που θα γεμίσουν την ψυχή των πολιτών» έκανε λόγο ο κος Παπάζογλου. «Οι εαρινές ημέρες μουσών» είναι λαμπρές εκδηλώσεις, με ωραίο ανοιξιάτικο χρώμα, όπως άλλωστε όλες οι εκδηλώσεις της Εστίας, με το στιβαρό παρελθόν και παρόν στον πολιτισμό του τόπου μας» σημείωσε ο π. Παύλος Ντούρος. «Το φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, είναι αντάξιο της ποιοτικής διαδρομής της Εστίας Πιερίδων Μουσών. Με τη βεβαιότητα ότι οι υψηλής ποιοτικής στάθμης συμμετοχές της φετινής διοργάνωσης, θα ομορφύνουν την Κατερίνη της Τέχνης & του Πολιτισμού, εξασφαλίζοντας την επιδοκιμασία ενός ακόμα ευρύτερου κοινού, εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία» τόνισε ο κος Νταντάμης, ο οποίος μετέφερε και τα συγχαρητήρια του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου, σε όλους τους συντελεστές.

Παράλληλα, ειδική αναφορά έγινε από τον κο Μαυρίδη, στη στήριξη των χορηγών, καθώς και στη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, συλλόγους κ.α

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, θα δοθεί τις επόμενες ημέρες στη δημοσιότητα.