Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Υπογραφή σύμβασης για τον καθαρισμό τάφρων, ρείθρων, τεχνικών και φρεατίων από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

Σύμβαση με τίτλο «Καθαρισμός τάφρων, ρείθρων, τεχνικών και φρεατίων σε δίκτυα της ΠΕ Πιερίας έτους 2022-23», υπέγραψε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου.


Το έργο, χρηματοδοτείται από το ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ Π.Κ.Μ. / ΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ , με κωδικό έργου 2131ΠΙΕ005ΚΑΠ21 και Ταξινόμηση κατά CPV: 90600000 «Υπηρεσίες καθαριότητας και εξυγίανσης σε αστικές ή αγροτικές ζώνες, καθώς και συναφείς υπηρεσίες».

Η σύμβαση περιλαμβάνει τον καθαρισμό του ασφαλτοτάπητα (εκατέρωθεν των παρειών του), από χωματισμούς και βλάστηση, τον καθαρισμό και τη διαμόρφωση της διατομής ρείθρων και τάφρων ανεξαρτήτως διατομής, επενδυμένης ή μη (κατά μήκος του οδικού δικτύου),  τον καθαρισμό φρεατίων, αγωγών και τεχνικών έργων στις οδούς ευθύνης συντήρησης της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, με γνώμονα την αποκατάσταση της αποστράγγισης και απομάκρυνσης των όμβριων υδάτων από το «σώμα» του οδικού δικτύου και τη διοχέτευση αυτών στους τελικούς αποδέκτες.  

«Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, στο πλαίσιο του προγραμματικού της σχεδιασμού, συνεχίζει στοχευμένες παρεμβάσεις για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, για την προστασία της ασφάλειας ζωής και της περιουσίας των πολιτών από πλημμυρικά φαινόμενα»,επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.