Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

Ανακοίνωση

Συνήλθε στη Κονταριώτισσα, σήμερα στις 23/08/2023, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00 μ.μ. σε τακτική συνεδρίαση, το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας για ενημέρωση των συμβούλων και των κατοίκων απο τον πρόεδρο βάσει των διατάξεων του άρθρου 67 παρ. 5 του ν. 3852/2010.

ΘΕΜΑ:  Ενημέρωση, του τοπικου συμβουλίου και των κατοίκων της κοινότητας, απο το πρόεδρο της κοινότητας Κονταριώτισσας όσο αφορά την έναρξη των επερχόμενων αντιπλημμυρικών εργασιών στην κοινότητα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Η παρούσα μελέτη με τίτλο «Συντήρηση αγωγών ομβρίων και φρεατίων υδροσυλλογής-μικρές επεκτάσεις αγωγών και κατασκευή φρεατίων υδορσυλλογής δικτύου ομβρίων υδάτων στη Δ.Ε. Κονταριώτισσας», αριθμό μελέτης 17/2023 και προϋπολογισμό 15.000,00€ (με ΦΠΑ), συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και αφορά σε εργασίες συντηρήσεως αγωγών ομβρίων υδάτων και φρεατίων, καθώς και σε τοποθέτηση ενός νέου αγωγού ομβρίων υδάτων στην Δ.Κ. Κονταριώτισσας του Δήμου Δίου – Ολύμπου.

Στη Δ.Κ. Κονταριώτισσας και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Ιωάννη Χρυσοστόμου, Ολυμπιάδας και Επαρχιακής Οδού Εφέσου – Βροντούς παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα από τις βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα το πλημμύρισμα ιδιοκτησιών, όχληση δραστηριοτήτων από πλημμυρικά φαινόμενα, δυσκολία στις κυκλοφοριακές συνθήκες πεζών και οχημάτων καθώς και κίνδυνο ατυχημάτων.

Ομοίως πλημμυρικά φαινόμενα παρατηρούνται κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων στη συμβολή των οδών Αίσωνος, Κολοκοτρώνη και Μακεδονίας. Ένα ακόμη σημείο που παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα είναι η συμβολή των οδών Ορφέως και Επαρχιακής Οδού Εφέσου-Βροντούς. 

Για την τοποθέτηση αγωγών ομβρίων υδάτων PVC-U DN315 επί της οδού Ολυμπιάδας και επί της Επαρχιακής οδού Εφέσου – Βροντούς θα πραγματοποιηθεί εκσκαφή ορύγματος για την τοποθέτηση των σωληνώσεων, αφού προηγηθεί κοπή του ασφαλτικού με ασφαλτοκόπτη. Ο νέος αγωγός θα τοποθετηθεί πάνω από τον υπάρχοντα με την κατάλληλη κλίση ώστε τα όμβρια να οδηγούνται στον κεντρικό αγωγό. Το βάθος εκσκαφής κατά μέσο όρο θα είναι 1,50μ. Το πλάτος εκσκαφής θα είναι ανάλογο με την διατομή του αγωγού που θα τοποθετηθεί κατά μέσο όρο 0,60μ..

Στη συνέχεια θα γίνει η τοποθέτηση των αγωγών PVC διατομής DN315. Θα ακολουθήσει εγκιβωτισμός των σωλήνων με άμμο σε ύψος 0,30 μ. πάνω από τον αγωγό και στη συνέχεια θα γίνει επίχωση και συμπύκνωση σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ορύγματος με διαβαθισμένο θραυστό αμμοχάλικο λατομείου μέχρι βάθους 30 εκ. κάτω από την ερυθρά της οδού. 

Για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στις τρεις περιοχής που παρουσιάζονται τα προβλήματα απαιτείται πλήρης κατασκευή φρεατίων υδροσυλλογής. Στις εργασίες κάθε φρεατίου περιλαμβάνονται όλες οι εργασίες που απαιτούνται για την πλήρη και έντεχνη κατασκευή του όπως κοπή ασφαλοδέματος με ασφαλτοκόπτη, εκσκαφές, φορτώσεις, μεταφορές, καθαιρέσεις, επιχώσεις, συμπυκνώσεις, σκυροδέματα, οπλισμοί, στεγανοποιήσεις εσωτερικά και εξωτερικά, διαμορφώσεις πυθμένα και ροών, σχάρες, καπάκια, βαθμίδες, αποκαταστάσεις πεζοδρομίων, κρασπεδορείθρων, οδοστρωμάτων καθώς και όποια άλλη εργασία απαιτείται.

Ακολουθεί πλήρης αποκατάσταση των ασφαλτικών οδοστρωμάτων στο πλάτος της εκάστοτε τομής, στην αρχική τους κατάσταση στα σημεία που απαιτηθούν επεμβάσεις εξαιτίας της κατασκευής του έργου.


Ο πρόεδρος της κοιν. Κοντ/σας 
Παπαδόπουλος Σ. Στέφανος