Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

Δελτίο τύπου Προέδρου τ.κ. Κονταριώτισσας

Συνήλθε στην Κονταριώτισσα, σήμερα στις 29/11/2023 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 μμ, σε τακτική συνεδρίαση το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας για συζήτηση και λήψη απόφασης των παρακάτω θεμάτων, βάσει των διατάξεων του άρθρου 67 παρ. 5 του ν. 3852/2010 με τίτλο «Σύγκληση του Τοπικού Συμβουλίου της κοινότητας».

 1) ΘΕΜΑ: Βεβαίωση ή μη αυθαίρετης χρήσης δημοτικής έκτασης, εμβαδού 15.000 τ.μ. στη θέση «Μπουρνάζι» της κοινότητας Κονταριώτισσας για το έτος 2023.

2) ΘΕΜΑ: Βεβαίωση ή μη αυθαίρετης χρήσης τμήματος του με αριθμ. 1082 δημοτικού αγροτεμαχίου της κοινότητας Κονταριώτισσας του Δήμου Δίου-Ολύμπου, για το έτος 2023 απο τον Λιόκα Γεώργιο του Ηλία.

 

Ο πρόεδρος εισηγούμενος των δύο θεμάτων ανέφερε ότι:

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 178 του ΚΔΚ Ν. 3463/2006:’’1. Οι Δήμοι και οι κοινότητες οφείλουν να διατηρούν, να προστατεύουν και να διαχειρίζονται την κάθε είδους περιουσία τους με τρόπο επιμελή και αποδοτικό....3. Η διάθεση περιουσιακών στοιχείων των Δήμων, επιτρέπεται εφόσον τηρηθούν οι ειδικές διατάξεις του παρόντος και εφόσον ο σκοπός που επιδιώκεται με τη διάθεση αυτή εξυπηρετεί το δημοτικό συμφέρον. 4. Η ακίνητη περιουσία των Δήμων προστατεύεται, σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας, περί προστασίας της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, όπως κάθε φορά ισχύουν. Επί διοικητικής αποβολής αποφαίνεται το δημοτικό ή κοινοτικό Συμβούλιο, ενώ το σχετικό πρωτόκολλο εκδίδει ο Δήμαρχος ή Πρόεδρος Κοινότητας’’.

Σύμφωνα ακόμα με τις διατάξεις του άρθρου 83 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ87/Α’), όπως αυτό αντικαταστάθηκε απο το άρθρο 84 του Ν. 4555/18 (ΦΕΚ 133/19-07-2018 τεύχος Α΄): ‘’1. Το συμβούλιο κοινότητας άνω των τριακοσίων(300) κατοίκων ασκεί τις ακόλουθες αρμοδιότητες, εντός των ορίων της κοινότητας: α)...ι) είναι υπεύθυνο για την προστασία της δημοτικής περιουσίας στα όρια της κοινότητας και έχει καθήκον να αναφέρει αμελλητί στον δήμαρχο ή στον αρμόδιο αντιδήμαρχο ζημίες ή προσβολές των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων του Δήμου,.....2. Το συμβούλιο της Κοινότητας διατυπώνει, επίσης, γνώμη και προτάσεις, είτε με δική του πρωτοβουλία είτε κατόπιν παραπομπής από τα αρμόδια όργανα του δήμου, σχετικά με τα ακόλουθα θέματα: α)...., β) την αξιοποίση των ακινήτων του δήμου, που βρίσκονται στην κοινότητα, την κάθε μορφής εκμίσθωση ή παραχώρηση εκτάσεων εντός των ορίων αυτής, καθώς και την εκποίση, εκμίσθωση, δωρεάν παραχώρηση χρήσης, ανταλλαγή και δωρεά, περιουσιακών εν γένει στοιχείων του δήμου που βρίσκονται στα όρια της κοινότητας,...’’.

Το τοπικό συμβούλιο, αφόυ άκουσε την εισήγηση του προέδρου:

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

1) Δεν βαιώνεται η αυθαίρετη χρήση τμήματος του με αριθμ. 1082 δημοτικού αγροτεμαχίου της κοινότητας Κονταριώτισσας του Δήμου Δίου-Ολύμπου, για το έτος 2023, 1.000 τ.μ. απο τον Λιόκα Γεώργιο του Ηλία ο οποίος κατα την χρονικη διάρκεια του έτους 2022 αποχώρησε και μετεγκατέστησε τις εγκαταστάσεις του (ξhραντήρια καπνού) σε ιδιόκτητο μέρος του.

2) Βεβαιώνεται η αυθαίρετη χρήσης δημοτικής έκτασης, εμβαδού 15.000 τ.μ. στη θέση «Μπουρνάζι» της κοινότητας Κονταριώτισσαςτου Δήμου Δίου-Ολύμπου  για το έτος 2023, για την λειτουργία του αθλητικού ιππικού ομίλου απο τον πρώην μισθωτή Μπουσνάκη Μάρκου του Λαζάρου.

 

Ο πρόεδρος της κοιν. Κοντ/σας

Παπαδόπουλος Σ. Στέφανος