Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Δύο θέματα για την Κονταριώτισσα στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο

Το Δημοτικό Συμβούλιο ξεκίνησε κανονικά στις 7 μ.μ. χωρίς τον δήμαρχο ο οποίος συμμετείχε σε μια συνεδρίαση στην Αθήνα και με οριακή συμμετοχή 14 συμβούλων. Η παράταξη "Προοπτική" με επικεφαλής τον Π. Κιάφα ήταν απούσα.

Απών ήταν και ο πρόεδρος της Κονταριώτισσας Θ. Κουλιανόπουλος, παρ' όλα αυτά συζητήθηκαν δύο θέματα που άπτονταν άμεσα της κοινότητας του.

Το 4ο θέμα του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου με τίτλο "Ονομασία Οδών και Πλατειών στην Τοπική Κοινότητα Κονταριώτισσας" εισηγήθηκε η κα Τσιφοδήμου αντί του αντιδημάρχου κ. Καλαϊτζή.

Στο πλαίσιο του θέματος διαπιστώθηκε τυχαία ότι η απόφαση ονομασίας οδών και πλατειών που είχε εξεταστεί και εγκριθεί  από την αποκεντρωμένη διοίκηση το 2012 δεν είχε επικυρωθεί ή ψηφιστεί ποτέ από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δίου - Ολύμπου. Για αυτό το λόγο "επανήλθε" το θέμα 12 χρόνια αργότερα.

Κατά τη συζήτηση, η επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" κα Τηλεγράφου, εξέφρασε την άποψη ότι οι προτεινόμενες ονομασίες δεν αντικατοπτρίζουν επαρκώς την νεότερη ιστορία της Κονταριώτισσας. Επιπλέον πρότεινε την ένταξη της ονομασίας "Εθνικής Αντίστασης" σε κάποια οδό.

Στις προτεινόμενες ονομασίες περιλαμβανόταν και η οδός "Μεταξά" η οποία τελικά απορρίφθηκε από την αποκεντρωμένη διοίκηση. Αντί αυτής, η πρόταση της αποκεντρωμένης διοίκησης για μετονομασία σε οδό "ΟΧΙ" τροποποιήθηκε ύστερα από πρόταση του κ. Φαρμάκη και της κας Τηλεγράφου υιοθετώντας την ονομασία "Εθνικής Αντίστασης".

Τέλος, ο κ. Φαρμάκης, για ιστορικούς λόγους, πρότεινε την υιοθέτηση της ονομασίας "Μακεδονικού Ιππικού" σε μια οδό.

Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο.

Το 5ο θέμα αφορούσε την αίτηση παράτασης δύο μηνών από την εταιρεία για την παράδοση της προμήθειας με τίτλο "Προμήθεια και Τοποθέτηση Αστικού & Αθλητικού Εξοπλισμού, Εξοπλισμού Πάρκων & Δαπέδων για την Κατασκευή των Κοινόχρηστων Χώρων Εντός των Οικισμών Ν. Πόρων και Κονταριώτισσας". Αφορά και την κατασκευή παιδικής χαράς σε κεντρικό δρόμο της Κονταριώτισσας.

Ο αντιδήμαρχος κ. Πατσιαρίκας, που εισηγήθηκε το θέμα, εκτιμά ότι η καθυστέρηση στην παράδοση δεν θα ξεπεράσει τις δύο εβδομάδες. Η αιτία της καθυστέρησης αποδίδεται σε γραφειοκρατικές διαδικασίες και στον απαιτούμενο χρόνο για την ηλεκτροδότηση από τη ΔΕΔΔΗΕ.

Το θέμα ψηφίστηκε επίσης ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο.

Τέλος, να σημειωθεί πως τόσο στα ημερήσιας διάταξης θέματα όσο και στα προ ημερησίας θέματα δεν έγινε λόγος για την μη ανέγερση της πτηνοτροφικής μονάδας στον κάμπο της Κονταριώτισσας.

Καργιώτης Ν.