Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Βουβός απόηχος από την λαϊκή συνέλευση του περασμένου Σαββάτου στην Κονταριώτισσα

Πραγματοποιήθηκε για έβδομη φορά λαϊκή συνέλευση στην Κονταριώτισσα με μοναδικό σκοπό την αποτροπή της κατασκευής πτηνοτροφικής μονάδας στον κάμπο της περιοχής.

Η εν λόγω συνέλευση σηματοδότησε μια σημαντική στροφή καθώς για πρώτη φορά συμμετείχαν, πέραν του Δημάρχου κ. Ε. Γερολιόλιου και του προέδρου της τοπικής κοινότητας Θωμά Κουλιανόπουλου, και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σ. Μαυρίδου καθώς και οι βουλευτές Πιερίας Φ. Μπαραλιάκος, Σ. Κουλκουδίνας και Ν. Δελβερούδης. Η Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Α. Μάνη – Παπαδημητρίου αν και προσκλήθηκε δεν κατάφερε να παρευρεθεί, στέλνοντας όμως εκπροσώπους.

Παρά τις προσδοκίες για λύσεις από τους βουλευτές, οι δηλώσεις τους περί άγνοιας του θέματος δημιούργησαν απογοήτευση.

Συμφωνώντας με την μοναδική πρόταση του δημάρχου οι παρευρισκόμενοι έθεσαν ως προτεραιότητα να ενημερωθούν εντός των επόμενων δύο ημερών από τις υπηρεσίες τους και εφόσον συμφωνούν να προχωρήσουν στην υποβολή ασφαλιστικών μέτρων συνυπογράφοντάς την από όλους τους θεσμικούς φορείς της περιοχής, δηλαδή τον δήμο, την αντιπεριφερειάρχη και τους βουλευτές. Στόχος είναι η αναστολή της εγκατάστασης και παράλληλα να πείσουν οι θεσμικοί φορείς σε υπουργικό επίπεδο πως με την κατασκευή του συγκεκριμένου πτηνοτροφείου στην συγκεκριμένη θέση θίγετε η ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής.  

Η απαράδεκτη αδιαφορία της αποκεντρωμένης διοίκησης απέναντι στις ομόφωνες αρνητικές γνωμοδοτήσεις, οι οποίες εκφράζουν την άποψη πληθυσμού σχεδόν δύο εκατομμυρίων ανθρώπων, ενισχύει την αποφασιστικότητα της Κοινότητας της Κονταριώτισσας.

Ενωμένοι και έτοιμοι για δράση οι κάτοικοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής στην περιοχή.