Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Η αγωνία για την Πτηνοτροφική Μονάδα στην Κονταριώτισσα Ακμαία

Ένας ολόκληρος μήνας έχει περάσει από την έβδομη λαϊκή συνέλευση στην Κονταριώτισσα όπου οι κάτοικοι εξέφρασαν με σθένος την αντίθεσή τους στην ανέγερση πτηνοτροφικής μονάδας στον κάμπο του οικισμού. Η αγωνία τους παραμένει στο ζενίθ καθώς έως σήμερα δεν έχουν λάβει καμία απάντηση ή ενημέρωση σχετικά με τα ασφαλιστικά μέτρα που οφείλει να λάβει ο Δήμος Δίου - Ολύμπου.

Σύμφωνα με το αρχικό πλάνο, η Αντιπεριφέρεια και οι Βουλευτές Πιερίας όφειλαν να συνυπογράψουν τα προτεινόμενα μέτρα εντός δύο ημερών από την συνέλευση. Δυστυχώς όμως, και για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, αυτό δεν συνέβη. Η απουσία ανταπόκρισης από την πλευρά της Αντιπεριφέρειας και των Βουλευτών έχει προκαλέσει έντονη απογοήτευση στους κατοίκους οι οποίοι αισθάνονται ότι εγκαταλείφθηκαν από τους αιρετούς τους εκπροσώπους σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα.

Ειδικότερα οι κάτοικοι θυμούνται τις υποσχέσεις που δόθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο, περί αρωγής και στήριξης σε όλα τα προβλήματα. Η σιωπή και η αδράνεια που ακολούθησαν έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα λόγια που ειπώθηκαν, αφήνοντας τους πολίτες με πικρία και αίσθημα προδοσίας.

Πλέον η ελπίδα για επίλυση του προβλήματος εναποτίθεται αποκλειστικά στον Δήμαρχο Δίου - Ολύμπου, κ. Ε. Γερολιόλιο. Η κατηγορηματική του δήλωση κατά την ομιλία του στην Κονταριώτισσα τον Δεκέμβριο του 2021, ότι η πτηνοτροφική μονάδα ΔΕΝ θα κατασκευαστεί, έδωσε πνοή στους κατοίκους οι οποίοι στηρίζονται στην αποφασιστικότητά του.

Αντίθετα, η Αντιπεριφέρεια, πέραν της απουσίας ουσιαστικής παρέμβασης δεν έχει διατυπώσει καμία πρόταση για την επίτευξη του κοινού στόχου. Οι Βουλευτές δε με την αδράνεια και την σιωπή τους, δυστυχώς δεν επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες των πολιτών.

Η κα Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, ο κος Σπύρος Κουλκουδίνας, ο κος Ξενοφών Μπαραλιάκος, ο κος Κομνηνός Δελβερούδης, η κα Σοφία Μαυρίδου, ο κος Ευάγγελος Γερολιόλιος και ο κος Θωμάς Κουλιανόπουλος οφείλουν να δώσουν απαντήσεις στους πολίτες. Η σιωπή και η αδράνειά τους τροφοδοτούν την αγωνία και την οργή αφήνοντας το μέλλον της Κονταριώτισσας αβέβαιο.

Μένει να φανεί αν οι κάτοικοι της Κονταριώτισσας θα καλέσουν τους συνδημότες τους σε μια όγδοη λαϊκή συνέλευση, αυτή τη φορά χωρίς την παρουσία των αιρετών.

Η αγωνία τους παραμένει έντονη και η διεκδίκηση ενός βιώσιμου μέλλοντος για τον οικισμό τους ακλόνητη.

Καργιώτης Ν.