Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Διακήρυξη Διενέργειας Δημοπρασίας για την Εκποίηση Οχημάτων της Δ.Ε.Α.Δ.Ο. Α.Ε.

Έχοντας υπόψη:
α. Την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου 33/2024 για την έγκριση εκποίησης οχημάτων της Δ.Ε.Α.Δ.Ο. Α.Ε.

β. Το από 05-08-2024 πρακτικό εκτίμησης της αξίας των οχημάτων, από την τριμελή επιτροπή η οποία ορίστηκε με την υπ αριθμό 33/2024 απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου.

δ. Τις διατάξεις του ΠΔ 270/81,με το οποίο καθορίζεται ότι οι διατάξεις για τον τρόπο εκποίησης των υλικών των δήμων και κοινοτήτων εφαρμόζονται και για τις δημοτικές επιχειρήσεις.

ε. Το άρθρο 23 του κανονισμού Οικονομικής Διαχείρισης της Δ.Ε.Α.Δ.Ο. Α.Ε.

 

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ

1.     Ανοιχτή φανερή προφορική πλειοδοτική δημοπρασία για την εκποίηση οχημάτων της Δ.Ε.Α.Δ.Ο. και συγκεκριμένα :

ΟΜΑΔΑ Α

ΟΧΗΜΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΤΙΜΗ

 

1

MERCEDES E200

ΑΡ. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΝΡ-1412, ΜΟΝΤΕΛΟ : 2005 ΚΑΥΣΙΜΟ : ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΕΡΙΟ ΧΛΜ. : 722.751

 

6.000,00

ΟΜΑΔΑ Β

ΟΧΗΜΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΤΙΜΗ

 

1

MAZDA Β2500

ΑΡ. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΝΗ-8434, ΜΟΝΤΕΛΟ : 2002 ΚΑΥΣΙΜΟ : ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

ΧΛΜ. : 350.000 (ΖΗΜΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΣΑΣΜΑΝ

Κ.Τ.Λ.)

 

1.000,00

2.      Η δημοπρασία είναι φανερή, προφορική και πλειοδοτική σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 192 του Ν.3463/06(Δ.Κ.Κ.) & του Π.Δ.270/81. Θα διεξαχθεί σε ημέρα και ώρα που θα καθορίσει η Δ.Ε.Α.Δ.Ο., η οποία θα ορίζει και τριμελή επιτροπή για την διεξαγωγή του διαγωνισμού.

3.      Η δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ’ όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές.

Για τη συνέχιση της δημοπρασίας και πέραν της οριζόμενης ώρας αποφασίζει η επιτροπή διαγωνισμού.

4.      Οι προσφορές των πλειοδοτών αναγράφονται σε πρακτικά κατά σειράν εκφωνήσεως μετά του ονοματεπωνύμου του πλειοδότη. Πάσα προσφορά είναι δεσμευτική για τον εκάστοτε πλειοδοτούνται, η δέσμευση δε αύτη μεταφέρεται αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακόλουθους και επιβαρύνει οριστικώς τον τελευταίο πλειοδότη.

5.      Αν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου, οφείλει να δηλώσει τούτο προς την επί της δημοπρασίας επιτροπή, προ της ενάρξεως του συναγωνισμού, παρουσιάζοντας και το προς τούτο νόμιμο πληρεξούσιο έγγραφο, αλλιώς θεωρείται ότι μετέχει για δικό του λογαριασμό.

6.      Η απόφαση της επί της δημοπρασίας επιτροπής περί αποκλεισμού ενδιαφερομένου να συμμετάσχει στη δημοπρασία, επειδή δεν πληροί τους υπό της οικείας διακηρύξεως προβλεπόμενους όρους, αναγράφεται στα πρακτικά. Επίσης αποκλείονται από τον διαγωνισμό όσοι είναι οφειλέτες της Δ.Ε.Α.Δ.Ο., του Δήμου Δίου Ολύμπου & της ΔΕΥΑΔΟΛ. (Εξαιρούνται οι έχοντες ενημερωμένη ρύθμιση οφειλών έως σήμερα).

7.      Τα πρακτικά της δημοπρασίας συντάσσονται επί απλού χάρτου. και υπογράφονται από τον τελευταίο πλειοδότη. Αν κάποιος από αυτούς είναι αγράμματος, υπογράφει άντ' αυτού άλλος, βάσει, ειδικού νομίμου πληρεξουσίου η δύο πρόσωπα εκ των παρισταμένων κατά την διενέργεια της δημοπρασίας, τα οποία καλεί ή Επιτροπή διενέργειας της δημοπρασίας και τα οποία βεβαιώνουν στο πρακτικό της δημοπρασίας ότι ό τελευταίος πλειοδότης ή ο εγγυητής του δήλωσε άγνοια γραμμάτων.

8.      Ο τελευταίος πλειοδότης δεν αποκτά δικαίωμα αποζημίωσης από τη μη κατακύρωση του αποτελέσματος της δημοπρασίας.

Η συμμετοχή στη δημοπρασία σημαίνει ανεπιφύλακτα αποδοχή όλων των όρων

της παρούσας.

9.      Η δημοπρασία θα είναι προφορική και θα διεξαχθεί στην έδρα της Επιχείρησης, στο ΒΙΟ.ΠΑ. Λιτοχώρου στις 29/10/2024 στις 11:00 το πρωί.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, θα καταθέσουν φάκελο με τα δικαιολογητικά που περιγράφονται στην παρούσα προκήρυξη. Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν διεξαχθεί ο διαγωνισμός θα επαναληφθεί στις 05/11/2024 ίδια ώρα.


Η
επιτροπή της δημοπρασίας, θα ελέγξει τα δικαιολογητικά των συμμετεχόντων. Έπειτα θα διεξαχθεί η διαδικασία του ανοιχτού προφορικού πλειοδοτικού διαγωνισμού. Στη φάση αυτή θα συμμετέχουν όλοι εκείνοι των οποίων τα δικαιολογητικά έγιναν αποδεκτά από την επιτροπή.

Η
Επιτροπή που θα διενεργήσει την δημοπρασία, βάσει του Π.Δ.270/81, αποτελείται από τους:
  1. Γκίνας Κωνσταντίνος ως Πρόεδρος της επιτροπής με αναπληρωτή τον κ. Αστέριο Φαρμάκη.
  2. Κόκκινος Βασίλειος με αναπληρωτή τον κ. Κωνσταντίνο Καρλέτσα.
  3. Αθανάσιος Καρατέγος με αναπληρωτή τον κ. Δημήτριο Καρανάτσιο.


  4. ε. Η τελικές προφορικές προσφορές όταν ολοκληρωθούν θα πρέπει να κατατεθούν και γραπτά την ίδια μέρα και ώρα του διαγωνισμού. Επίσης γίνονται δεκτές και γραπτέςπροσφορές χωρίς την παρουσία του πλειοδότη εφόσον έχουν παραληφθεί από την γραμματεία της επιχείρησης έως και την παραμονή των 2 εργάσιμες αναφερόμενων ημερομηνιών (δηλαδή 25/10/2024 και 01/11/2024 αντίστοιχα), οι οποίες ανοίγονται πρώτες ενώπιων των συμμετεχόντων ώστε να λάβουν γνώση.

    ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

10.     Η εκποίηση των οχημάτων γίνεται ανά ΟΜΑΔΑ όπως αναφέρεται στον παραπάνω πίνακα. Ο πλειοδότης μπορεί να καταθέσει προσφορά για κάθε μία ΟΜΑΔΑ χωριστά. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε 2 φάσεις, πρώτα θα κατατεθούν προσφορές για την ΟΜΑΔΑ Α και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία θα καταθέσουν προσφορές για την ΟΜΑΔΑ Β. Οι τιμές των προσφορών θα είναι σε καθαρή αξία.

ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

11.     Πρώτη προσφορά, ορίζεται το ποσό της τιμής εκκίνησης. Κάθε αύξηση της προσφοράς από την πρώτη και μετά θα γίνεται κατά πενήντα (50,00€) ευρώ ή σε πολλαπλάσια αυτού.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

12.   Στη δημοπρασία έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν φυσικά πρόσωπα, νομικά πρόσωπα, ΟΤΑ, Νομικά Πρόσωπα ΟΤΑ και συνεταιρισμοί φυσικών ή νομικών προσώπων.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

13.    Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό θα πρέπει να προσέλθουν οι ίδιοι ή ο νόμιμα εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπός τους στην έδρα της Επιχείρησης και να προσκομίσουν φάκελο με τα παρακάτω δικαιολογητικά συμμετοχής:

α. Αίτηση με τα στοιχεία του ενδιαφερόμενου.

β. Καταστατικό, αν πρόκειται για Εταιρεία και έγγραφο εξουσιοδότησης του
εκπροσώπου της, που υπογράφει την αίτηση.

γ. Συγκεντρωτική Υπεύθυνη δήλωση ότι:

1.  έχουν πλήρη γνώση των όρων και των σχετικών διατάξεων που αφορούν την παρούσα δημοπρασία, τους οποίους αποδέχονται πλήρως και ανεπιφυλάκτως.

2.  έχουν επισκεφθεί το χώρο φύλαξης των οχημάτων και έχουν λάβει γνώση της φυσικής τους κατάστασης και την αποδέχονται ως έχει.

δ. Εγγυητική επιστολή συμμετοχής στη δημοπρασία, σύμφωνα με τα
αναγραφόμενα πιο κάτω σχετικά.

ε. Για ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ, εξουσιοδότηση του εκπροσώπου από το αρμόδιο όργανο και έγκριση συμμετοχής του στη δημοπρασία με την επισήμανση ότι αναγνωρίζει τις πράξεις του εκπροσώπου του και δεσμεύεται απ' αυτές.

ζ. Εφόσον υποβάλλει προσφορά ως εταιρεία
θα πρέπει να καταθέσει το καταστατικό της εταιρείας ή εξουσιοδότηση της εταιρείας ότι τον εξουσιοδοτεί να καταθέσει προσφορά στον εν λόγω διαγωνισμό. Επίσης εφόσον καταθέτει προσφορά Εταιρεία απαιτούνται το καταστατικό σύστασης και τυχόν τροποποιήσεις του.

η. Βεβαίωση μη οφειλής στον Δήμο Δίου Ολύμπου και στην ΔΕΥΑΔΟΛ.

14. 
Εκδήλωση ενδιαφέροντος μετά το πέρας της δημοπρασίας δεν θα γίνει αποδεκτή.

15.  Η επιτροπή διενέργειας της δημοπρασίας διατηρεί το δικαίωμα, αν κρίνει ότι τα δικαιολογητικά της πρόσκλησης ενδιαφέροντος δεν ικανοποιούν τα δεδομένα του διαγωνισμού, να επαναλάβει την πρόσκληση ενδιαφέροντος.

16.  Τα δικαιολογητικά συμμετοχής θα κατατεθούν στην έδρα της επιχείρησης. Η επιτροπή μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών, θα κρίνει αν αυτά πληρούν τους όρους της διακήρυξης και θα τους καλέσει να συμμετέχουν στη δημοπρασία, καταθέτοντας ταυτόχρονα εγγυητική επιστολή συμμετοχής.

17.  Το πρακτικό της επιτροπής θα κοινοποιηθεί για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ

18.  Ο τελευταίος πλειοδότης δεν αποκτά δικαίωμα προς αποζημίωση από τη μη έγκριση των πρακτικών της δημοπρασίας από το αρμόδιο όργανο της επιχείρησης.

19.  Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται όπως, εντός επτά ημερών, αρχομένων από την κοινοποίηση της απόφασης περί κατακυρώσεως ή εγκρίσεως του αποτελέσματος της δημοπρασίας, που ενεργείται με αποδεικτικό παραλαβής, να προσέλθει για την σύνταξη και υπογραφή της σύμβασης, άλλως και η κατατεθείσα εγγύηση καταπίπτει υπέρ της επιχείρησης, χωρίς δικαστική παρέμβαση.

20.  Μετά το πέρας της παραπάνω προθεσμίας των επτά ημερών η σύμβαση θεωρείται ότι καταρτίστηκε οριστικά.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΑΝΤΙΤΙΜΟΥ & ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

21.  Η παραλαβή των οχημάτων από τον πλειοδότη θα γίνει εντός δέκα ημερών (10) ημερών από την υπογραφή της σύμβασης. Ποσό 1.000 ευρώ για την ΟΜΑΔΑ Α και ποσό 500 ευρώ για την ΟΜΑΔΑ Β θα δοθεί ως προκαταβολή την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Το υπόλοιπο οφειλόμενο ποσό θα δοθεί κατά την παραλαβή των οχημάτων. Πίστωση δεν παρέχεται και όλες οι πληρωμές θα γίνονται μετρητοίς και σε συμψηφισμό με τις προκαταβολές. Παράταση των 30 ημερών μπορεί να δοθεί μετά από δικαιολογημένο αίτημα του πλειοδότη και απόφαση της επιτροπής, η οποία δεν μπορεί να ξεπερνάει τις 15 ημέρες.

ΕΓΓΥΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

22.  Η Εγγύηση συμμετοχής στη δημοπρασία ορίζεται το ποσό των 100 ευρώ για την ΟΜΑΔΑ Α και 100 ευρώ για την ΟΜΑΔΑ Β. Η εγγυητική μπορεί να εκδοθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης Τράπεζας χωρών μελών της Ε.Ε. ή με κατάθεση μετρητών στον λογαριασμό της επιχείρησης.

23.  Η εγγυητική αυτή επιστολή επιστρέφεται στους συμμετέχοντες, εκτός του πλειοδότη, με την υπογραφή της σύμβασης από τον πλειοδότη.

24.  Η εγγύηση αυτή παραμένει στα χέρια της επιχείρησης και θα επιστραφεί στον πλειοδότη μετά το τέλος αυτής, εφόσον δεν υπάρχουν μεταξύ των μερών διαφορές κατά την εξόφληση του τιμήματος . Σε περίπτωση μη έγκαιρης εξόφλησης ή κήρυξη αυτού έκπτωτου, η εγγύηση καταπίπτει υπέρ της επιχείρησης, ως συμφωνημένης ποινικής ρήτρας.

ΕΚΠΤΩΣΗ ΠΛΕΙΟΔΟΤΗ

25.   Η παράβαση κάθε όρου τις παρούσας, θεωρουμένων όλων ουσιωδών, από του πλειοδότη, ανεξαρτήτως των λοιπών μέτρων των λαμβανομένων εις βάρος τούτου, δυνάμει τις παρούσης, επιφέρει τις νόμιμες σε βάρος του συνέπειες.26.   Περί της εκπτώσεως του πλειοδότη αποφασίζει το Συμβούλιο της Επιχείρησης η δε σχετική απόφαση εκτελείται πάραυτα.


27.  
Η σιωπηρή ανοχή παραβάσεως ή καταστρατηγήσεως διατάξεως της παρούσης δεν λογίζεται ως έγκριση ή παραίτηση δικαιώματος τινός ή τροποποίηση της παρούσης εκποίησης ούτε παρέχει κάποιο δικαίωμα στον πλειοδότη.

28.    Η κήρυξη έκπτωτου πλειοδότη έχει ως συνέπεια να εκπέσει υπέρ της επιχείρησης η κατατεθείσα εγγύηση ,ως ποινική ρήτρα, μη υπολογιζόμενη στις τυχόν άλλες οφειλές του έκπτωτου πλειοδότη.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ

29.    Η περίληψη της διακήρυξης θα δημοσιευθεί τουλάχιστον πέντε ημέρες πριν από τη διενέργεια της δημοπρασίας, με τοιχοκόλληση αντιγράφου αυτής στον πίνακα ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος - έδρας του δήμου και σε 2 τουλάχιστον τοπικές εφημερίδες.(Τα έξοδα δημοσίευσης θα βαρύνουν τον ανάδοχο).


30.   
Περίληψη της διακήρυξης θα δημοσιευθεί στον ιστότοπο της Δ.Ε.Α.Δ.Ο. www.deado.gr και σε κάθε άλλο πρόσφορο ηλεκτρονικό μέσο. ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ

31.  
Η δημοπρασία επαναλαμβάνεται στις ακόλουθες περιπτώσεις, εάν:

α.
Δεν παρουσιάσθηκε σε αυτή πλειοδότης.

β. Το
αποτέλεσμα αυτής κριθεί ασύμφορο, λόγω του επιτευχθέντος τιμήματος ή σφάλματος στη διενέργεια της δημοπρασίας

γ.
Μετά την κατακύρωση της δημοπρασίας, ο τελευταίος πλειοδότης αρνούνται να υπογράψουν τα πρακτικά, ή τη σύμβαση εκποίησης επίσης όταν, μετά την κοινοποίηση στον τελευταίο πλειοδότη της εγκριτικής επί του αποτελέσματος της δημοπρασίας αποφάσεως, δεν προσέλθει αυτός εμπροθέσμως για την σύνταξη και υπογραφή της σύμβασης.

32.  
Στη (γ) περίπτωση, η δημοπρασία ή επαναλαμβάνεται, αποκλειόμενου του παραιτηθέντος πλειοδότη, ως ελάχιστο δε όριο προσφοράς ορίζεται το επ' ονόματι τούτου κατακυρώθην ποσό, δυνάμενο να μειωθεί ή να κατακυρωθεί στον 2ο πλειοδότη με απόφαση του συμβουλίου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ

33.    Πληροφορίες για τη δημοπρασία παρέχονται (από την ημερομηνία δημοσίευσης έως και την προηγούμενη ημέρα από τον διαγωνισμό) από την Δ.Ε.Α.Δ.Ο. Α.Ε. (κ. Βασίλειο Κόκκινο και κ. Κων/νο Καρλέτσα) από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 10:00π.μ. έως 13:00 μ.μ. στο τηλέφωνο 23520 61412.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Mercedes E200

Mazda B2500








Ο ΣΥΝΤΑΞΑΣ    ΕΘΕΩΡΗΘΗ

Ο Γεν. Δ/ντης της Δ.Ε.Α.Δ.Ο. Α.Ε.              Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Α.Δ.Ο. Α.Ε.

 Βασίλειος Κόκκινος                                     Δημήτριος Μυλωνέρος



ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Ημερομηνία : ../../2024

ΠΡΟΣΦΟΡΑ για την εκποίηση οχημάτων της Δ.Ε.Α.Δ.Ο. και συγκεκριμένα :

ΟΜΑΔΑ Α

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

ΤΙΜΗ

1

MERCEDES E200

ΑΡ. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΝΡ-1412

…………………………………………………………….. €

ΟΛΟΓΡΑΦΩΣ :…………………………………………………………

 

 

……………………………………………………………………………….

ΟΜΑΔΑ Β

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

ΤΙΜΗ

1

MAZDA Β2500

…………………………………………………………….. €

 

ΑΡ. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΝΗ-8434

ΟΛΟΓΡΑΦΩΣ   :…………………………………………………………

……………………………………………………………………………….

Υπογραφή του πλειοδότη

Πηγή: deado.gr