Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες: Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κατερίνης καθημερινά και εμπράκτως κοντά στα άτομα με αναπηρίες

Η παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες είναι μέρα υπενθύμισης για όλα όσα θεωρούμε αυτονόητα, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, η απασχόληση, αγαθά τα οποία για κάποιους συνανθρώπους μας δεν είναι.

Έχω την τιμή, στη νέα δημοτική περίοδο, να είμαι Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κατερίνης. Μία από τις δομές που εποπτεύει, είναι αυτή των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες. Μία και μόνο επίσκεψη και επαφή με τα παιδιά μας με αναπηρίες, είναι αρκετή για να πειστείς ότι δεν πρέπει να μείνεις με τα χέρια σταυρωμένα. Έτσι, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος και η νέα διοίκηση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης, εργαζόμαστε μεθοδικά προκειμένου να παράσχουμε το καλύτερο δυνατό σε αυτά τα παιδιά.
Καταφέραμε μάλιστα στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα να δημιουργήσουμε δεύτερη δομή ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, ώστε να εναρμονιστούμε πλήρως στην ισχύουσα νομοθεσία με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των παιδιών μας. Προμηθευτήκαμε νέο σύγχρονο εξοπλισμό, ολοκληρώνοντας διαδικασίες ξεχασμένες στα συρτάρια. Μόλις χθες ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια νέου λεωφορείου για τη μεταφορά αναπηρικών αμαξιδίων και το 2020 θα είναι η χρονιά που ένα αίτημα ετών θα γίνει πραγματικότητα. Στελεχώνουμε τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ με επιπλέον, μόνιμο, εξειδικευμένο προσωπικό. Και φυσικά, πετύχαμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να κάνουμε γνωστή τη δράση των ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.
Από τη θέση που υπηρετώ, εγώ και οι συνεργάτες μου, θέλω να υποσχεθώ δημόσια ότι πρώτο μας μέλημα είναι και θα είναι η εξυπηρέτηση των παιδιών/εφήβων/ατόμων με αναπηρίες. Όχι για να μας αποκαλούν ανθρώπους, αλλά για να είμαστε άνθρωποι.
Σταύρος Χριστοφορίδης
Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης
του Δήμου Κατερίνης