Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Παρουσίαση Α Βοηθειών στους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Κονταριώτισσας

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας συνεχίζοντας το εθελοντικό της έργο στην ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών την Πέμπτη 25/5 παρευρέθηκε στο Γυμνάσιο Κονταριώτισσας μετά από πρόσκληση του Γυμνασιάρχη κ. Κατσαμάγκα Ταξιάρχη και  πραγματοποίησε ενημερωτική παρουσίαση στους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου.

Την  παρουσίαση παρακολούθησαν με ζωηρό ενδιαφέρον οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, αλλά και να θέσουν διευκρινιστικά ερωτήματα. Στην παρουσίαση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση  στις ενότητες που ορίζει το ERC  (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης) δλδ:

  • Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (CPR)
  • Xρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (AED)
  • Πλάγια θέση ασφαλείας ή ανάνηψης και
  • Πνιγμονή από ξένο σώμα τεχνική Heimlich       

Οι  δεξιότητες πρώτων βοηθειών και ειδικά πάνω στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση είναι ιδιαίτερα χρήσιμες  καθώς οι περισσότερες περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης δεν συνοδεύονται από προειδοποίηση, παρά εμφανίζονται την πιο απροσδόκητη ώρα αφήνοντάς μας απροετοίμαστους.

Άλλωστε ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς ή πολύ αργά για μάθηση δεξιοτήτων που σώζουν ζωές.

Ευχαριστούμε το Γυμνάσιο Κονταριώτισσας για την όμορφη φιλοξενίατου καθώς και ένα ευχαριστώ στη Σχολική Νοσηλεύτρια κ. Δήμητρα Τσακνάκη για τη συμβολή της στην παρουσίαση.

Η παρουσίαση έγινε από την πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας και Διευθύντρια προγραμμάτων του ERC κ. Αθηνά Γεραρίδου